Program
Tenis - 24.08.2022 15:39

Kyrgiosovi prípravu na US Open komplikujú hneď dva súdne spory

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Hviezdny austrálsky tenista Nick Kyrgios prežil veľmi vydarený júl a august, počas ktorého sa prebojoval do wimbledonského finále a následne ovládol turnaj na tvrdom povrchu v americkom Washingtone. Účinkovanie v Montreale a Cincinnati už také úspešné nebolo a na Austrálčana sa opäť lepia problémy a kontroverzie. Jeden súdny proces voči nemu je vedený a sám si naviac narobil problémy potom, ako sa nedostavil na pojednávanie. Druhé sa pravdepodobne chystá a to si do veľkej miery spôsobil sám na kurte.

Aktuálne 26. muž svetového poradia sa chystá na US Open, kde je jeho maximom postup do tretieho kola, no verí, že tentoraz by to mohlo vyjsť lepšie. Ešte začiatkom kalendárneho roka okupoval pozície okolo 115. miesta, no následne nahral cenné body v Indian Wells, na dvoch nemeckých turnajoch a najmä na spomenutých letných akciách. Vďaka tomu klope na dvere elitnej svetovej dvadsiatky a blíži sa aj svojmu historicky najlepšiemu kariérnemu umiestneniu, ktorým bolo trináste miesto. Pred časom sa však mal doma dopustiť násilia na svojej partnerke a incidentom sa zaoberá súd v Canberre. Kyrgios sa na pojednávanie nedostavil a bolo tak odročené na 4. októbra. Nateraz sa tým odmieta zaoberať. Kým sa chystá na Grand Slam, zastupoval ho jeho právny zástupca.

Nedostavenie na súd by mu malo prejsť a povinnosť prísť mu bude udelená až pri ďalších pojednávaniach. Pokiaľ by mu bola preukázaná vina, dostať môže trest na dva roky odňatia slobody. O čosi menej vážny problém mu hrozí od fanúšičky, ktorá sa s ním dostala do slovného konfliktu počas turnaja vo Wimbledone. Po jej niekoľkých výkrikoch na adresu Austrálčana, požiadal 27-ročný hráč o jej vyvedenie, nakoľko je evidentne opitá. "Obvinenie bolo neuvážené, ničím nepodložené a dopustil sa ho na podujatí, ktoré sledoval celý svet. Je nevyhnutné vykonať kroky, aby sa podobné veci nezopakovali," vyhlásila jej právna zástupkyňa, ktorá vec pripravuje pre súd ako prečin ohovárania.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora