Program
Tenis - 06.08.2022 17:11

Tenisti to majú s Rumunskom 1-1. V NTC budú favoritmi

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Naši tenisti vyslali v ostatnom čase niekoľko pozitívnych signálov. Alex Molčan za rok vylepšil svoje postavenie vo svetovom rebríčku o 114 miest, Norbert Gombos sa po májovom vzdialení opäť dostal na hranicu elitnej stovky, Jozef Kovalík za z tretej stovky rebríčka vrátil do druhej a za zmienku rozhodne stojí aj účinkovanie v minuloročnej edícii Davisovho pohára, v ktorej Slováci po postupe cez Čile statočne trápili favorita z Talianska a nechýbalo veľa, aby ho pripravil o postup do Finals. Žreb novej sezóny v londýnskej centrále ITF postavil zverencom Tibora Tótha do cesty Rumunsko a v priamych prenosoch JOJ Šport si tieto duely môžete v tretí septembrový víkend užiť aj vy.

Slováci boli pred žrebom jedným z dvanástich nasadených tímov. V prípade postupu budú čeliť zdolanému celku z baráže o zotrvanie v I. svetovej skupine. Nominácie na septembrové meranie síl ešte zverejnené neboli. Rumuni majú k dispozícii hráčov štvrtej stovky svetového renkingu a mená Nicholasa Davida Ionela, Filipa Cristiana Jianua či Mariusa Copila veľký cveng v tenisovom svete zatiaľ nemajú. Možnými súpermi nášho mužstva pritom bolo Nórsko s Casperom Ruudom, Švajčiari s dvomi hráčmi na hranici elitnej stovky alebo Portugalci so Joaom Sousom. "Myslím si, že je to pre nás veľmi príjemný žreb, hlavne keď hráme doma. Rumuni prechádzajú obmenou tímu a verím, že by to mal byť zápas, ktorý zvládneme," sebavedome reagoval na žreb náš deblový špecialista Filip Polášek. Slovensko by naozaj malo byť papierovým favoritom, no dôležité bude potvrdiť túto pozíciu aj priamo na kurte.

Rumunsko-slovenské tenisové zápolenie sledujte 16. až 18. septembra na JOJ Šport

Väčšie šance na postup dáva aj domáce prostredie v bratislavskom NTC a povrchom bude antuka. Práve na nej dokázali naši Rumunov naposledy v Konstance zdolať. Pre Slovensko a Rumunsko pôjde už o tretí vzájomný zápas v histórii Davis Cupu. V roku 2002 sme im v Prešove podľahli 1:4, no o trinásť rokov neskôr mal príbeh oveľa šťastnejší koniec s výhrou 3:2.