Program
Tenis - 10.07.2022 14:27

Prehrať tenisový zápas za stavu 0:6, 0:5? Yuliya Hatouka o tom vie svoje

Adrián Tóthezere Autor: Adrián Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport, Nova Sport

Prvé kolo ženskej kvalifikácie na turnaji v Budapešti prinieslo jeden z málo vídaných výsledkov. Proti sebe sa na antuke stretli španielska tenistka, Marina Bassols a bieloruská tenistka, Yuliya Hatouka.

Bieloruska zvládla prvý set enormne rýchlo, keď za 23 minút nadelila Španielke kanára, 0:6. Tá sa nevedela presadiť ani v druhom sete a behom chvíle bolo skóre 0:5. 22-ročná Hatoukaová bola jeden gem od víťazstva. Podávať išla Španielka, ktorá sa tak musela udržať v zápase. Prvé dve podania si hneď stratila a prehrávala už 0:30, no potom sa začali diať veci. Bassolsová si svoj servis udržala a následne začala súperku doslova valcovať. Tá síce mala ešte v priebehu ostatných hier k dispozícii aj tri mečbaly, no ani tie sa jej využiť nepodarilo. Prehrala si šesť svojich gemov v rade. Španielka otočila druhú sadu zo stavu 0:5 (0:30) na 7:5.

V treťom sete už Marina nezaváhala a svoj obrat dokonale spečatila. Napriek tomu, že viackrát "ušla hrobárovi z lopaty", dokázala zvíťaziť za 2:15h pomerom 0:6, 7:5, 6:4. Takýto priebeh je skutočne nezvyčajný. 

22-ročnú španielsku tenistku čaká vo finálovom kole kvalifikácie domáca tenistka, Fanny Stolar.

Adrián Tóthezere

Adrián Tóthezere

Viac článkov od autora