Program
Tenis - 08.07.2022 14:03

Nadal vysvetlil svoje zranenie, Fritz o ľútosť nestojí

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Na sklonku svojej kariéry siahal po kalendárnom Grand Slame, avšak po triumfoch na Australian Open a French Open potrebný tretí z britskej trávy nepridá. Rafael Nadal predčasne ukončil svoje tohtosezónne účinkovanie na Wimbledone pre zranenie a nenastúpil na semifinálový zápas proti Nickovi Kyrgiosovi. Kontroverzný Austrálčan sa tak automaticky posúva do finálového súboja a v ňom narazí na lepšieho z dvojice Djoković - Norrie. Ústrednou témou je však Španiel, v ktorého prípade sa opäť veľmi nahlas hovorí o konci kariéry. Nadala zrejme "položil" náročný duel s Taylorom Harrym Fritzom, ktorého zdolal v piatich setoch.

Nadal s americkým súperom vo štvrťfinále prehrával 1:2 na sety a utrpel zranenie. Viacerí blízki mu avizovali, aby to nesílil a zápas vzdal, no Španiel zmobilizoval sily a duel otočil do víťazného konca. Po viac ako štvorhodinovom boji však ďalší tak skoro nepridá. Bezprostredne po zápase víťaz 22 grandslamových turnajov stroho skonštatoval, že pôjde na podrobnejšie vyšetrenia a podľa nich sa uvidí, čo sa mu vlastne stalo. Po zvolaní mimoriadnej tlačovej konferencie však bolo zrejmé, že nepokračuje. "Počas zápasu ma trápili bolesti brucha. Nebolo to v poriadku a teraz sa to potvrdilo. Celý deň som premýšľal o svojom rozhodnutí, ale myslím si, že pokračovanie v turnaji nedáva žiaden zmysel. Je jasné, že ak by som sa preň rozhodol, bolo by to ešte horšie," povedal prítomným novinárom.

Skonštatoval, že problém ho limituje natoľko, že by nebol schopný vyhrať ostávajúce dva zápasy. Má obmedzenú rýchlosť behu aj prudké pohyby a nechcel vyjsť na kurt s tým, že nebude dostatočne konkurencie schopný. "Skutočnosť, že som tu dokazuje, aký dôležitý pre mňa tento turnaj je a ako veľmi som na ňom chcel hrať. Urobil som všetko pre to, aby som tomu dal šancu," polichotil organizátorom odkazujúc na problémy, ktoré ho trápili už pred Wimbledonom. Nadalovi kritici sa však hnevajú na spôsob, akým turnaj ukončil. Fritz, 14. hráč svetového poradia, odohral výborný zápas a nechýbalo veľa, aby favorita zdolal. Takto je však z akcie eliminovaný a bez boja si finále zahrá nie práve najpopulárnejší Austrálčan. Fritz sa však sám k tejto "kritike" vyjadril veľmi športovo. "Nestojím o žiadne milodary. Neporazil som ho, takže si nezaslúžim byť v semifinále. Je to jednoduché," odkázal.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora