Program
Tenis - 07.07.2022 00:38

Austrálsky búrlivák neprestáva udivovať

Adam Tóthezere Autor: Adam Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

Austrálsky tenista, Nick Kyrgios, naďalej neprestáva udivovať. Vo Wimbledone si totiž zahrá svoje prvé grandslamové semifinále. Jeho enormný talent je veľakrát prekrytý rôznymi kontroverznými vyjadreniami či diskutabilnými situáciami, za ktoré inkasuje pokuty. Tentokrát to však vyzerá, že Austrálčan spojil oboje dokopy. A vychádza to. 40. hráč sveta v rebríčku ATP postupne postúpil cez domáceho tenistu Jubba, s ktorým odohral 5-setovú bitku, poľahky cez Krajinoviča, vo veľmi vypätom zápase cez Tsitsipasa, v ďalšej 5-setovke cez Nakashimu a naposledy zvíťazil v štvrťfinále s Čiľanom Garinom, ktorého doslova zasypal sedemnástimi esami. 

Vyostrený šestnásťfinálový zápas Kyrgiosa s Tsitsipasom: 

(Zdroj: Tennis Planet, Youtube)

Kyrgiosovi bude stáť v ceste za vysnívaným finále španielsky veterán, Rafael Nadal. Ten pre zmenu pomýšľa už na svoj 23. grandslamový titul. Do semifinále postúpil cez Američana Fritza, ktorému oplatil prehru z tohtoročného finále v Indian Wells. Vzájomná bilancia hovorí v prospech Nadala, no vo Wimbledone je to z historického hľadiska nerozhodné, 1:1.
(Wimbledon 2014, osemfinále- Kyrgios 7:6, 5:7, 7:6, 6:3 Nadal)
(Wimbledon 2019, 2.kolo- Kyrgios 3:6, 6:3, 6:7, 6:7 Nadal)

Ďalej ide aj Novak Djokovič, ktorý musel otáčať v štvrťfinále nepriaznivé skóre so Sinnerom. Na trávnatom povrchu kurtu neprehral už 26 zápasov po sebe. Proti nemu bude jediný domáci zástupca, Cameron Norrie. Obaja sa spolu stretli iba raz.
(Turnaj majstrov 2021- Djokovič 6:2, 6:1 Norrie)

Semifinalisti tohtoročného Wimbledonu
Zdroj: Wimbledon/ Instagram

Oba zápasy sú na programe v piatok 8.7. 2022.

Adam Tóthezere

Adam Tóthezere

Viac článkov od autora