Program
Tenis - 04.06.2022 19:00

Swiateková suverénna na Roland Garros

Adam Tóthezere Autor: Adam Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

Ženská časť grandslamového turnaja Roland Garros už pozná svoju víťazku. Stala sa ňou stále len 21-ročná Poľka, Iga Swiatek. Aktuálna ženská tenisová svetová jednotka pritom svojim súperkám nedala žiadnu šancu a zaknihovala svoj druhý grandslamový titul v kariére. Ten prvý zaznamenala práve na kurte Phillipa-Chatriera v Paríži, v roku 2020. 

Zdroj: wta / instagram


Swiateková na ceste do finále postupne porazila Tsurenkovú, Riskeovú, Koviničovú, Zhengovú, Pegulovú a Kasatkinovú. V ňom sa dnes stretla s mladučkou Američankou, 18-ročnou Cori Gauffovou. Porazila ju jednoznačne v dvoch setoch 6:1 a 6:3. Jej suverénnu a rýchlu hru vtipne ohodnotil aj komentátor zápasu, akoby sa ponáhľala na vlak, ktorý jej ide o hodinu zo stanice. Swiateková totiž zvládla finále za 1:08h. Celkovo stratila iba jediný set v osemfinále proti Čínanke Zhengovej. To bol zároveň aj jej najdlhší zápas na turnaji, ktorý trval 2 hodiny aj 40 minút. 

Zdroj: wta / instagram


Ďalšou významnou skutočnosťou je, že Swiateková vyhrala 6. titul po sebe (Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Rím, Roland Garros). Všetkých šesť v tomto kalendárnom roku. Jej tenisové schopnosti sa po tom, ako sa stala v apríli tohto roku svetovou jednotkou, ešte znásobili. Swiateková zároveň neprehrala35 zápasov po sebe, čím vyrovnala historický rekord ženskej tenisovej neporaziteľnosti v podaní Venus Williamsovej. 

Zdroj: wta / instagram


Finálový zápas si prišiel pozrieť aj Swiatekovej krajan, poľský futbalový topkanonier, Robert Lewandowski

Adam Tóthezere

Adam Tóthezere

Viac článkov od autora