Program
Tenis - 01.06.2022 17:09

Súboj tenisových gigantov s víťazným koncom pre Nadala

Adrián Tóthezere Autor: Adrián Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

Aktuálne prebiehajúci grandslamový tenisový turnaj French Open alebo Roland Garros 2022 priniesol súboj dvoch tenisových gigantov už vo štvrťfinále. Zápas medzi Rafaelom Nadalom a Novakom Djokovičom bol označovaný ako "predčasné finále". Títo dvaja giganti spolu odohrali už 59. spoločný zápas. 

Zdroj: ATP


Fantastický tenis pre oko diváka a údery z ríše divov. To všetko ponúkli vo vyše štvorhodinovom zápase (4:12h) španielska tenisová ikona a mužská svetová tenisová jednotka. 

Zdroj: RolandGarros/ Instagram


Z víťazstva sa radoval antukový kráľ, Rafael Nadal. Ten ukázal enormnú vytrvalosť, pretože mal za sebou ďalší, vyše štvorhodinový zápas s mladým Kanaďanom, Augerom-Aliassimeom, ktorého zdolal až v piatich setoch. Niektoré z gamov medzi Španielom a Srbom trvali skoro dvadsať minút, no bol to boj o každú loptičku. Djokovič pritom dovtedy nestratil na turnaji ani set (v druhom kole porazil aj nášho Molčana), teraz sa však musel po štvorsetovej bitke "pokloniť" Rafovi. 

Zdroj: ATP


"Pre mňa neexistuje žiadne iné miesto ako je toto. Je to najdôležitejší kurt mojej kariéry, najšpeciálnejší. Cítiť lásku všetkých tu v Paríži na najdôležitejšom mieste mojej kariéry pre mňa znamená všetko." (Rafael Nadal, Roland Garros, Športky.sk

Pozápasové vyjadrenie Rafaela Nadala:

(Zdroj: Roland Garros, Facebook)

Rafael Nadal zaknihoval na tomto turnaji už svoje 15. semifinále. V ňom sa stretne s Alexandrom Zverevom, ktorý uspel so španielskou mladou hviezdou, Alcarazom Garfiom.

Adrián Tóthezere

Adrián Tóthezere

Viac článkov od autora