Program
Tenis - 22.05.2022 16:41

Na French Open máme štyroch singlistov. Ženy hrajú proti sebe

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Grandslamový turnaj v Paríži bude mať v roku 2022 štvornásobné slovenské zastúpenie v singlovej sekcii. Popri dvoch tenistkách si na Roland Garros zahrajú aj dvaja naši mužskí reprezentanti, čo v piatok popoludní spečatil Norbert Gombos. Ten si v poslednom kvalifikačnom kole poradil s desiatym nasadeným Holanďanom Timom Van Rijthovenom dvakrát 7:6 a do hlavnej fázy turnaja "veľkej štvorky" sa pozrie jedenásty raz v kariére, z toho druhý raz práve na francúzsku antuku. V pavúku ATP ho doplní Alex Molčan, ktorý mal ako 47. hráč svetového poradia účasť vo hlavnej fáze istú a formu ladí na turnaji v Lyone. Preňho pôjde len o druhé grandslamové podujatie. Debutoval na začiatku tohto kalendárneho roka v Austrálii.

Čo sledovať hneď v úvode French Open budú mať aj fanúšikovia nášho ženského tenisu. Žreb totiž postavil proti sebe naše jediné dve reprezentantky, keďže Anna Karolína Schmiedlová nastúpi proti Kristíne Kučovej. Papierovo by malo ísť o veľmi vyrovnaný duel, hoci Kučová je vo svetovom renkingu o dve priečky vyššie a marcový vzájomný zápas vyhrala 2:0 na sety. Obe spoločne uzatvárajú deviatu desiatku svetového poradia. Kvalifikáciou prejsť nemuseli a čas si spestrili turnajom v marockom Rabate, kde zhodne vypadli v druhom kole.

Hlavný turnaj French Open štartuje 22. mája a na rozdiel od júnového Wimbledonu, štartovať na ňom môžu aj ruskí a bieloruskí tenisti. Medzi ženami je najvyššie nasadenou Iga Swiateková a titul z minulého roka obhajuje Češka Barbora Krejčíková. Mužskou svetovou a turnajovou jednotkou je Novak Djoković, ktorý zároveň opanoval turnajový ročník 2021.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora