Program
Tenis - 08.05.2022 12:45

Fenomenálny Carlos Alcaraz je vo finále turnaja ATP 1000 v Madride

Adam Tóthezere Autor: Adam Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

Ešte stále len 19-ročný španielsky tenista, Carlos Alcaraz Garfia, sa radí medzi najväčšie mužské tenisové hviezdy súčasnosti. Svoju fantastickú hru aktuálne predvádza divákom v metropole Španielska, v Madride. Na turnaji Mutua Madrid Open 2022, ktorý patrí do kategórie ATP 1000, sa prebojoval až do finále, v ktorom sa stretne s nemeckým tenistom, Alexandrom Zverevom. Alcaraz zažíva fantastický rok, ktorý odštartoval januárovým Australian Open, kde sa prebojoval medzi 32 najlepších tenistov. Následne vyhral antukový turnaj v brazílskom Riu, zahral si semifinále na turnaji Indian Wells, vyhral turnaj v Miami a naposledy ovládol turnaj v metropole Katalánska, v Barcelone. Mladý španielsky talent figuruje priebežne ako deviaty hráč sveta, ale po úspešnom ťažení v Madride sa posunie v rebríčku ešte vyššie. 

Carlos Alcaraz sa stal prvým tínedžerom, ktorý porazil Rafu Nadala na antuke
Zdroj: fedal-tennis / instagram

Alcaraz v priebehu turnaja v Madride postupne vyradil Basilashviliho, Norrieho a prišlo až k zápasu dvoch generácií. Štvrťfinálový zápas proti Rafaelovi Nadalovi trval 2 hodiny a 17 minút a napokon sa po setoch 2:6, 6:1 a 3:6 mohol tešiť mladý španielsky talent, pre ktorého to bola prvá výhra v kariére nad Nadalom. V predošlých dvoch vzájomných zápasoch sa vždy tešil skúsenejší Rafa, ktorý sa netají tým, že turnaj v Madride patrí k jeho najobľúbenejším. Semifinálový duel priniesol skvelý tenis Alcaraza Garfiu proti Novakovi Djokovičovi. Ten sa pomaly dostáva do hernej pohody, ale v zápase s mladým talentovaným tenistom ťahal za kratší koniec. Zápas trval 3 hodiny a 38 minút, no napokon sa po dramatickom treťom sete tešil Alcaraz. Vyhral 2:1 na sety a po setoch 7:6, 5:7 a 6:7 mohol oslavovať postup do finále. Samotná svetová jednotka, Novak Djokovič, nešetril na sociálnej sieti Instagram chválou na talentovaného Španiela, ktorému zaželal aj veľa šťastia do dnešného nedeľného finále. 

Alcaraz sa stal druhý najmladší hráč, ktorý sa dostal aspoň do dvoch finále turnajov kategórie ATP 1000 (Miami a Madrid). Prvý to dokázal Nadal vo veku 18 rokov.
Zdroj: djokernole / instagram


Dotácia turnaja je takmer 7,5 mil. €. 

Adam Tóthezere

Adam Tóthezere

Viac článkov od autora