Program
Tenis - 02.03.2022 17:34

Slovenský daviscupový tím zabojuje proti minuloročnému štvrťfinalistovi

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Minuloročná snaha slovenskej tenisovej reprezentácie o postup na finálový turnaj bojov o Davisov pohár padla na Českej republike, no výhrou nad Čile si Slováci zabezpečili opäť právo štartovať v kvalifikácii. Zverenci Miloša Mečířa sa teraz chystajú na novú sezónu a v bratislavskom GreenSet Confort ich preverí vysoko favorizovaný výber Talianska. Tím z Apeninského polostrova pricestuje bez svojej jednotky Mattea Berrettiniho, ktorý má pred sebou šnúru juhoamerických turnajov a neposilní ho ani Fabio Fognini, avšak stále ide o deviaty celok aktuálneho svetového renkingu a mená ako Sinner či Sonego budia rešpekt.

Naše farby bude v marcových konfrontáciách hájiť Alex Molčan, Norbert Gombos, Filip Horanský, Filip Polášek a Igor Zelenay. Zápasový program prebehne medzi 4. a 5. marcom, pričom víťaz si zabezpečí účasť na finálovom turnaji Davis Cupu 2022. Tam sa Taliansko predstavilo aj vlani, postúpilo do štvrťfinále a vyradili ho Chorváti. Istú účasť na záverečnom turnaji majú dvaja minuloroční finalisti, Rusko a Chorvátsko, aj držitelia divokej karty zo Srbska a Veľkej Británie. Doplní ich dvanásť úspešných kvalifikantov.

Slovensko začína proti Taliansku úvodnými piatkovými dvojhrami. Pokračovať sa bude sobotnou štvorhrou a v závislosti na týchto výsledkoch sa rozhodne, či sa odohrajú aj záverečné dva singlové zápasy. Naši tenisti si s Talianmi zahrali naposledy v roku 2009. Na antuke v Cagliari vtedajšia zostava prehrala 1:4. Okrem tej našej, kvalifikácia pozná aj ďalších jedenásť dvojíc. Česká republika napríklad nastúpi v Argentíne, Maďari v Sydney vyzvú domácu Austráliu, Holanďania doma privítajú Kanadu a domáce Spojené štáty sa pokúsia potrápiť hostia z Kolumbie.

Kvalifikáciu Davis Cupu 2022 sledujte v priamych prenosoch na JOJ Šport.
Piatok 4. marca od 16:30 (aj s moderovaným štúdiom)
Sobota 4. marca od 14:30 (aj s moderovaným štúdiom)

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora