Program
Petra Vlhová - 21.01.2024 13:00

Jasná 2024: Shiffrinová triumfovala v slalome pred Ljutičovou

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: jojšport / tasr

Mikaela Shiffrinová triumfovala v nedeľnom slalome v pretekoch Svetového pohára v Jasnej a na konte má už 95. triumfov v prestížnom seriáli. Americká lyžiarka triumfovala pred Chorvátkou Zrinkou Ljutičovou (+0,14 s) a Švédkou Annou Swenovou Larssonovou (+0,81).
        

Shiffrinová svojím 58. triumfom v slalome potvrdila pozíciu líderky celkového poradia SP i priebežnej klasifikácie disciplíny. V stredisku v Nízkych Tatrách dosiahla svoj tretí slalomový triumf za sebou, premožiteľku nenašla ani v rokoch 2016 a 2021. "Ďakujem divákom, že tu zostali aj keď Petra nemohla ísť na trať, dodávali mi energiu. Gratulujem Zrinke, išla skvele a musela som ísť na maximum," uviedla 28-ročná Američanka v cieli.
        

V hodnotení slalomu má 630 bodov a 125-bodový náskok pred druhou Petrou Vlhovou, ktorá však pre zranenie predčasne ukončila sezónu. V celkovom poradí má na konte 1209 bodov, druhá Vlhová má 802 bodov.
        

Pri jej neúčasti malo Slovensko dvojnásobné zastúpenie. Ella Hrbáňová a Sophia Poláková však vypadli po chybe v 1. kole.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora