Program
Petra Vlhová - 20.11.2023 08:58

Kedy ide opäť Petra Vlhová Svetový pohár?

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: jojsport

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa sústreďuje na začiatku sezóny na slalom a obrovský slalom. Aj z toho dôvodu necestovala na rýchlostné disciplíny do strediska Zermatt - Cervinia, ktoré sa pre zlé počasie nakoniec ani neuskutočnili. Ušetrila tak sily na zámorské turné. Zostala trénovať za polárnym kruhom, kde vo fínskom Levi vyhrala v sobotu 11.11. slalom a v nedeľu nešťastne vypadla, keď aj na druhom medzičase druhého kola mala obrovský náskok. Po pár dňoch následného tréningu sa vrátila na Slovensko a cestuje do amerického Killingtonu. 

V Killingtone je v sobotu 25. novembra na programe obrovský slalom (1. kolo o 16:00, 2. kolo o 19:00) a v nedeľu 26. novembra sa ide slalom (1. kolo o 16:00, 2. kolo o 19:00).

Sledujte na JOJ ŠPORT aj so štúdiom s Michalom Maťašovským a Andreasom Žampom.

Aj pre zrušené zjazdy uplynulý víkend sa odjazdili v rámci Svetového pohára z 5 možných len 3 disciplíny. Vlhová je priebežne na druhom mieste celkového poradia so ziskom 160 bodov. O 30 bodov viac získala Mikaela Shiffrinová, ktorá bude chcieť v Killingtone využiť domáce prostredie. Vlani sa jej doma nedarilo, v obrovskom slalome skončila až na 13. mieste, v slalom bola piata. Vlhová vtedy obsadila v oboch disciplínach 4. priečku.