Program
Petra Vlhová - 26.11.2022 23:24

Vlhová spokojná so 4. miestom v obráku v Killingtone

 Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v úvodnom obrovskom slalome v novej sezóne Svetového pohára štvrté miesto. V americkom Killingtone zaostala o 46 stotín za víťaznou Larou Gutovou-Behramiovou. Švajčiarka triumfovala s náskokom siedmich stotín pred Taliankou Martou Bassinovou. Tretia skončila po prvom kole vedúca Švédka Sara Hectorová (+0,20).
        
Američanka MIkaela Shiffrinová bola až 13. s výrazným mankom 1,40 s, víťazka oboch slalomov vo fínskom Levi si však udržala pozíciu líderky celkového poradia SP. Pred Vlhovou má 50-bodoý náskok. Slovenka sa v 1. kole vydala na trať s číslom 2, predviedla čistú jazdu a vytvorila si dobrú východiskovú pozíciu na atakovanie pódia. V 2. kole sa Vlhová nevyhla chybám a v cieli sa zaradila na priebežné druhé miesto za Bassinovú, ktorá vlani v Killingtone nenašla premožiteľku. Gutová-Behramiová sa následne prezentovala dravou jazdou a vyšvihla sa na najvyšší stupienok, z ktorého ju nezosadila už ani olympijská šampiónka Hectorova.
Helvétka slávila celkovo 35. triumf v prestížnom seriáli, piaty v technicky najnáročnejšej alpskej disciplíne. "Lepší úvod sezóny som si ani nemohla predstaviť. Vyhrať obrovský slalom SP po šesťročnej prestávke je skvelý pocit. V uplynulej sezóne som mala zdravotné problémy a vôbec som nepočítala s tým, že by sa mi dnes mohlo podariť bojovať o najvyššie pozície," uviedla Gutová-Behramiová v cieľových priestoroch.
        
Vlhová bola s umiestnením spokojná. "Mám za sebou prvý obrovský slalom sezóny. Podmienky boli dobré, len v niektorých chvíľach fúkal veľmi silný vietor. So štvrtým miestom som spokojná, pretože je to najlepší výsledok, aký som v obráku v Killingtone doposiaľ dosiahla. Uvidíme, čo prinesie nedeľný slalom," uviedla prostredníctvom facebooku.
Jej jazdu zhodnotil hosť v štúdiu televízie JOJŠPORT a spolukomentátor live prenosu Karol Kráľ: „Raz musela oblúk dotlačiť, lebo v ňom bola neskoro, potom už išla krásne čisté oblúky. Druhá chyba nastala, keď sa dostala dosť nízko pod bránu, až dva-tri metre od línie, potom stratila rýchlosť. V posledných bránach síce už nemala problémy, ale stratu rýchlosti nestihla dohnať.“
V nedeľu vysiela televízia JOJŠPORT aj slalom z Killingtonu, komentuje Andrej Fuksa spolu s Karolom Kráľom a v štúdiu vás privíta Slavo Jurko. 

Výsledky obrovského slalomu SP alpských lyžiarok v Killingtone:
1. Lara Gutová-Behramiová (Švajč.) 1:44,08, 2. Marta Bassinová (Tal.) +0,07, 3. Sara Hectorová (Švajč.)
+0,20, 4. Petra VLHOVÁ (SR) +0,46, 5. Katharina Liensbergerová (Rak.) +0,55, 6. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +0,61, 7. Tessa Worleyová (Fr.) +0,84, 8. Maryna Gasienicová-Danielová (Poľ.) +0,90, 9. Federica Brignoneová (Tal.) +0,95, 10. Thea Louise Stjernesundová (Nór.) +1,14
Celkové poradie SP (po 3 súťažiach:
1. Mikaela Shiffrinová (USA) 220, 2. VLHOVÁ 170, 3 Hectorová 141, 4. Wendy Holdenerová (Švajč.) 140, 5. Liensbergerová 101, 6. Gutová-Behramiová a Lena Dürrová (Nem.) obe 100
   obrovský slalom (1):
1. Gutová-Behramiová 100, 2. Bassinová 80, 3. Hectorová 50, 4. VLHOVÁ 50, 5. Liensbergerová 45, 6. Mowinckelová 40
Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora