Program
Petra Vlhová - 22.10.2022 10:30

Vlhová sa rýchlo prispôsobila. TOTO urobí po zrušenom Söldene

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: tasr

V piatok sa v rakúskom Söldene uskutočnilo po troch rokoch žrebovanie štartových čísel na podujatí Svetového pohára alpských lyžiarok a mnohí fanúšikovia i pretekárky so Slovenkou Petrou Vlhovou sa tešili na obrovský slalom. Počas dňa fúkal silný vietor, no väčšie vrásky robila organizátorom predpoveď počasia na sobotu. Tá hovorila o daždi a čierny scenár sa napokon naplnil.
        Jury a organizátori museli prvé preteky sezóny zrušiť. "Prvá esemeska prišla o 6.50, že sa posúva štart o hodinu, tak sme čakali. O 7.45 prišla ďalšia, že pre nepriaznivé počasie a zlú predpoveď zrušili preteky. Od nás išli ešte predtým hore na kopec ´servisák´ a kondičný a aj tréner s asistentom. Peťa bola ešte na raňajkách," uviedol manažér tímu Boris Vlha.
        Pôvodne sa malo súťažiť o 10.00 a 13.05 h. V Söldene napadol v noci čerstvý sneh a pršalo. "Vlastne ani neviem, prečo to zrušili. Ale myslím si, že preto, že trochu pršalo a snežilo a sneh nebol ideálny. Bolo aj teplo a podložka nebola asi ideálna. Rozhodli sa takto, pre nich je naše zdravie prvoradé. Rešpektujeme to," uviedla Vlhová.

Úvodný slalom Svetového pohára vo fínskom Levi sledujte na JOJŠPORTe 19. a 20. novembra aj so zaujímavými štúdiami. V Levi v minulosti zvíťazila už 5-krát!

        Slovenská lyžiarka si tak po oznámení negatívnej správy zacvičila a vyrazila domov. "Do Levi ideme 3. novembra. Po príprave v Argentíne som bola týždeň doma, ale nebol veľmi čas na oddych. Teraz si trochu zacvičím a budem trénovať aj v posilňovni. Uvidíme potom, či pôjdeme do Lechu," dodala Vlhová. V stredisku Lech/Zürs sa 12. novembra uskutočnia paralelné preteky, slalom vo Fínsku je na programe 19. a 20. novembra.
        To, či "obrák" zo Söldenu nahradia v inom stredisku, zatiaľ nie je známe: "Ja sa nad tým nezamýšľam, ale snáď to preložia. Ja som vedela, že bude pršať, ale neriešim nič. Ak príde niečo nové, aj keby sa malo ísť pretekať v pondelok, som na všetko pripravená. Ja sa to snažím brať tak, aby som sa rýchlo prispôsobila každej zmene."
        Vlhová sa tak nemohla na úvod sezóny porovnať s konkurentkami: "V podstate mi to je jedno, ja som egoista, pozerám sa sama na seba. Bolo by pekné sa porovnať, ale na druhej strane, neriešim to, že som ich nevidela."

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora