Program
Petra Vlhová - 11.03.2022 19:03

Vlhová deklasovala konkurenciu. Triumfovala v obrovskom slalome v Are

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: jojsport

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová jednoznačne deklasovala konkurenciu v piatkovom obrovskom slalome Svetového pohára v Are. Zvíťazila pred Taliankou Martou Bassinovou s výrazným odstupom 1,24 sekundy a treťou Američankou Mikaelou Shiffrinovou, ktorá zaostala o priepastných 1,70 s. Zaznamenala tak 26. víťazstvo na podujatiach Svetového pohára a znížila stratu na líderku pohára Shiffrinovú v boji o krištálový glóbus na 77 bodov.

"Sú to úžasné pocity, som rada, že som po roku opäť zvíťazila v obrovskom slalome, už mi to chýbalo. Podmienky na tomto snehu mi vyhovujú a cítim sa tu veľmi silná. Dnes mi to vyšlo, tešíme sa," povedala v rozhovore pre JOJŠPORT. "Únava sa prejavuje, budem sa snažiť čo najskôr zaspať, aby to zajtra v slalome bolo opäť podobne dobré."

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa dnes predstavila v ďalšom obrovskom slalome Svetového pohára alpských lyžiarok vo švédskom Are. Sprevádza ju tam aj náš redaktor Tomáš Tančibok s kameramanom Patrikom Hudecom.

Vlhová vyštartovala do prvého kola ako piata v poradí, štart bol naplánovaný na 15:00, už od 14:30 sa vám v našom štúdiu prihovorili spolukomentátor Karol Král a komentátor Slavo Jurko. 

Vo švédsku čaká Vlhovú a spol. náročný víkend, po piatkovom obrovskom slalome je v sobotu na programe slalom žien a nasleduje cesta do francúzskeho Courchevelu, kde už v stredu aj na našich obrazovkách začne finálový týždeň zjazdom. 

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora