Program
Petra Vlhová - 13.02.2022 06:37

Vlhová na olympiáde končí. Návrat na Slovensko!

Pre slovenskú lyžiarku a olympijskú víťazku v slalome sa olympiáda v Pekingu končí. Dôvodom je zápal členkovej šľachy.  Z pôvodne plánovaných štyroch disciplín tak Vlhová štartovala len v dvoch.

 "Petra sa rozhodla neštartovať v kombinácii v dôsledku zhoršenia zápalu členkovej šľachy. Tento zápal ovplyvňoval jej prípravu už v predchádzajúcich týždňoch. Petra nechcela, aby sa táto situácia na olympiáde ešte zhoršila, pretože do konca sezóny máme pred sebou ešte dôležité ciele. Vráti sa na Slovensko, kde absolvuje liečbu. Plánuje stráviť niekoľko dní doma, aby sa o olympijské emócie podelila so svojimi blízkymi a aby získala energiu, potrebnú na náročný záver seriálu Svetového pohára," uviedol Pini v tlačovej správe SOŠV.
      
V ňom už v januári získala malý glóbus za celkové víťazstvo v klasifikácii slalomu a naďalej má reálnu šancu zabojovať aj o obhajobu veľkého glóbusu z vlaňajšej sezóny. S 1009 bodmi totiž stráca na vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinovú len 17 bodov. Marcový obrovský slalom a slalom vo švédskom Are a kompletný záver sezóny vo francúzskom Courcheveli sledujte s nami na televízii JOJŠPORT.