Program
Petra Vlhová - 24.01.2022 21:21

Petra Vlhová štartuje obrovský slalom v Taliansku ako prvá

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: JOJŠPORT

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová už pozná svoje štartové číslo pre utorňajší obrovský slalom v talianskom Kronplatzi. Ten vysiela televízia JOJŠPORT, štúdio začína už o 10.00h.  

Do strediska, v ktorom zatiaľ nestála na pódiu, pricestovala s dobrou náladou a dobitými baterkami po domácej anabáze. "Snažila som sa doma oddýchnuť najmä mentálne, pretože fyzicky sa to nedalo. Mala som každý deň tréningy. Išlo skôr o tú mentálnu stránku," odpovedala pred kamerami JOJŠPORTU kolegovi Tomášovi Tančibokovi a kameramanovi Miroslavovi Sušienkovi, ktorí do Kronplatzu vycestovali po tom ako ešte v televíznej redakcii stihli vidieť nešťastný pád Sofie Goggiovej v nedeľňajšom super G v Cortine v priamom prenose JOJŠPORTU. Videla ho aj Petra Vlhová: "Ako pretekárke sa mi nepozerá dobre na pády lyžiarov. Ale povedala som si pritom, že som urobila dobré rozhodnutie. Radšej som zostala koncentrovaná na obrovský slalom."

V ňom Petra Vlhová vyštartuje o 10:30h s číslom 1. V predchádzajúcich štyroch obrovských slalomoch zaznamenala druhé, tretie, štvrté a piate miesto. S dvojkou uvidíme Martu Bassinovú, s trojkou Federicu Brignoneovú. 

Po obrovskom slalome v Kronplatzi sú na programe ešte víkendové rýchlostné disciplíny v nemeckom Garmisch-Partenkirchene. Petra Vlhová sa ich však nezúčastní, keďže sa v tom čase bude presúvať do Pekingu na olympiádu.

Štartové čísla v obrovskom slalome v Kronplatzi:

1. Petra Vlhová

2. Marta Bassinová

3. Federica Brignoneová

4. Mikaela Shiffrinová

5. Sara Hectorová

6. Tessa Worleyová

7. Michelle Gisinová

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora
Tagy: TOP huste.tv