Program
Petra Vlhová - 23.01.2022 20:00

Ťažké zranenie Vlhovej súperky! Prekvapia ťa jej slová

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: JOJSPORT

Televízia JOJŠPORT priniesla ďalšie podujatie Svetového pohára alpských lyžiarov. V talianskom stredisku Cortina d'Ampezzo sa predstavili v Super G ženy. Petra Vlhová neštartovala. 

Možno sa tak mala rozhodnúť aj talianska lyžiarka Sofia Goggiová. V sobotu v zjazde triumfovala, no v nedeľu v polovici trate spadla, keď sa jej rozišli lyže. Do cieľa zišla na svojich lyžiach, avšak pri páde si poškodila predný krížny väz v ľavom kolene a utrpela fraktúru v holennej kosti. Zistilo sa to až pri vyšetrení v milánskej nemocnici.

Napriek tomu chce Goggiová stihnúť zimnú olympiádu v Pekingu, kde chce obhajovať titul v zjazde. Ten je na programe 15. februára, Sofia okamžite začína s rehabilitáciou.
      "Je to stopka, po ktorej som rozhodne netúžila v takej dôležitej fáze sezóny. Hneď v nasledujúcich hodinách začnem s fyzioterapiou, aby som sa stihla zotaviť do olympijského zjazdu, mojej obľúbenej disciplíny, v ktorej obhajujem zlato," povedala Goggiová podľa agentúry AFP.

Super G v Cortine ovládla iná Talianka Elena Curtoniová a zaznamenala prvý triumf v super-G v prestížnom seriáli a celkovo druhý v kariére.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora
Tagy: TOP huste.tv