Program
Petra Vlhová - 15.01.2022 14:16

Dôstojná zjazdárska premiéra Petry Vlhovej. Goggiová nedokončila

Zdroj: JOJŠport

Petra Vlhová má za sebou svoj prvý zjazd v prebiehajúcej sezóne Svetového pohára. Do rakúskeho Zauchensee necestovala s vysokými ambíciami, ale s blížiacou sa olympiádou si potrebovala "siahnuť" na túto rýchlostnú disciplínu. Za víťazkou Larou Gutovou-Behramiovou zaostala o 2,27 sekundy a obsadila konečné 26. miesto. Špecialistka na túto disciplínu a priebežná kráľovná zjazdu Sofia Goggiová preteky nedokončila pre pád. Našťastie neutrpela vážnejšie zranenie a ostáva na čele hodnotenia disciplíny. Sobota na pódium postavila aj druhú Nemku Kiru Weidleovú a tretiu Rakúšanku Ramonu Siebehoferovú.

Gutová-Behramiová zaznamenala 34. prvenstvo v rámci Svetového pohára, dvanáste zjazdárske. Po Talianke Goggiovej, ktorá ovládla oba dni v Lake Louise aj vo Val d'Isere, je len druhou ženou, ktorá sa v prebiehajúcej sezóne tešila z prvenstva v tejto disciplíne. Práve jej pád spôsobil prestoj a Petra Vlhová si musela počkať, kým bola pustená na zjazdovku. Problémy prišli najmä na treťom medzičase, kedy sa na moment ocitla mimo trate a mala čo robiť, aby neminula bránku. Češka Ester Ledecká po výborných tréningových časoch brala ôsme miesto.

"Pocity sú dobré, užila som si to. Bolo tam mierne zlepšenie, takže som spokojná. Každou jazdou sa chcem zlepšovať, chce to čas a hlavne jazdenie," zhrnula spokojne Vlhová. Zjazd sa do olympijských hier ešte bude jazdiť v Cortine d'Ampezzo a Garmisch-Partenkirchene. Aj 26. miestom pritom mierne stiahla manko na Mikaelu Shiffrinovú v boji o veľký glóbus. Američanka sa totiž v Rakúsku na štart nepostavila, zatiaľ čo slovenská lyžiarka svoje konto obohatila o päť bodov. Priebežne stráca 50 bodov. Triumf v slalomárskej súťaži má Vlhová už istý od pretekov v Schladmingu.

V nedeľu sa v Zauchensee pokračuje v Super G a budúci týždeň sa dianie presťahuje do spomenutej talianskej Cortiny, kde sa súťaží opäť v zjazde aj Super G.

Tagy: TOP huste.tv