Program
Petra Vlhová - 29.12.2021 14:13

Odvážna a agresívna jazda Vlhovej viedla k triumfu v Lienzi

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Tohtosezónna slalomárska zastávka v rakúskom Lienzi sa stala korisťou našej lyžiarky Petry Vlhovej, ktorá sa tak dočkala svojho tretieho tohtosezónneho prvenstva v rámci Svetového pohára. Už vopred bolo známe, že pre pozitívny test na koronavírus sa pretekov nezúčastní jej najväčšia rivalka Mikaela Shiffrinová a víťazné ambície Slovenky mohli ohroziť najmä Michelle Gisonová a Katharina Liensbergerová. Práve tie ju doplnili na stupni víťazov, no s náskokom 0,51 sekundy triumfovala favoritka. Vlhová pritom ovládla obe kolá, hoci prvé len s tesným náskokom ôsmich stotín pred Švajčiarkou.

V Rakúsku vsadila na odvážnu a agresívnu jazdu, ktorá priniesla patričné ovocie, hoci v prvom kole sa nevyhla miernemu zaváhaniu. Potom, čo vo francúzskom Courcheveli zaznamenala svoje prvé dve umiestnenie mimo top trojky, v Lienzi obohatila svoje konto o 180 bodov v hodnotení Svetového pohára. Druhé miesto v obrovskom slalome vylepšila prvenstvom v slalomárskej časti. V celkovom hodnotení jej patrí naďalej tretie miesto, v slalome je líderkou priebežného poradia.

Publikum v Lienzi potešila aj domáca Katharina Truppeová, ktorá sa prvý raz v sezóne zmestila do prvej päťky a odsunula za seba Holdenerovú či Hectorovú. Výsledkovú listinu poznačil aj fakt, že prvé kolo nedokončilo mnoho lyžiarok. Tirolsko bolo poslednou zastávkou ženského Svetového pohára. 4. až 6. januára sa spoločne s mužskou elitou stretne v chorvátskom Záhrebe, kde sa bude súťažiť v slalome.