Program
Petra Vlhová - 22.12.2021 15:57

Aj druhé Vlhovej umiestnenie v Courcheveli mimo pódia

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: JOJŠport

Petra Vlhová nebude na francúzsky Courchevel tento rok spomínať v najlepšom. Zaznamenala totiž prvé dva preteky, v ktorých sa nedostala na pódium a ku utorkovému štvrtému miestu pridala stredajšiu piatu pozíciu. Obrovský slalom mal pomerne nečakanú víťazku v osobe Sary Hectorovej, ktorá za sebou nechala o 35 stotín sekundy Mikaelu Shiffrinovú, včerajšiu víťazku. Tretie miesto brala Talianka Marta Bassinová a pred slovenskú reprezentantku sa dostala aj Tessa Worleyová.

Švédska víťazka prelomila dlhočízne čakanie na víťazstvo vo Svetovom pohári, pričom to najaktuálnejšie bolo ešte z decembra 2014. Spokojná bola už s utorkovou druhou priečkou za dominantnou Shiffrinovou. Streda bola v programe náhradou za zrušené preteky v Killingtone. Vlhová v oba dni štartovala s číslom jeden a nastavila kvalitný čas pre svoje konkurentky. Hectorová sa dostala na prvé miesto hneď od prvého medzičasu a predviedla veľmi presvedčivý výkon. Aj v druhom kole Vlhová podala podobný výkon a do cieľa sa dostala ako priebežná líderka. Po nej sa však dostali na trať ešte štyri pretekárky, ktorých čas ju odsunul.

"Musím ešte potrénovať, dnes som vyfasovala. Každopádne, som tam, stále bojujem, dávam zo seba maximum. Bohužiaľ, tentoraz to nevyšlo na pódium. Strácam strašne veľa hneď po štarte, na prvých pätnástich bránkach strácam na konkurentky pol sekundy. Dnes som v druhom kole strácala od začiatku do konca, trať bola rozbitá, nevedela som sa prispôsobiť tak ako ostatné pretekárky," zhodnotila Petra Vlhová v televíznom rozhovore pre JOJ Šport. Dianie sa teraz presúva do rakúskeho Lienzu, kde sa bude 28. decembra jazdiť obrovský slalom a o deň neskôr slalom.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora