Program
Ostatné športy - 12.06.2023 09:34

Mokošová ukoristila za mesiac štyri medaily vo World Challenge Cupe

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/TASR

Skvelý mesiac prežíva slovenská gymnastka Barbora Mokošová. Účastníčka olympiády v Riu a v Pekingu pozbierala v rámci súťaží Svetového pohára štyri medaily a nielenže si zvýšila sebavedomie pred septembrovými Majstrovstvami sveta v belgických Antverpách, ale vytvorila si výbornú východiskovú pozíciu pre vrchol sezóny, ktorý je zároveň dôležitou cestou ku kvalifikácii na najbližšiu olympiádu.

Na začiatku júna v Tel Avive triumfovala vo cvičení na bradlách so známkou 13,300 bodu a nechala za sebou Austrálčanku Georgiu Godwinovú a Belgičanku Margaux Dandoisovú. Do finále sa v Izraeli prebojovala aj na kladine, z čoho bolo konečné piate miesto. Povzbudená dvomi finálovými účasťami v rámci World Challenge Cupu sa tak presunula do chorvátskeho Osijeku, kde v úspešnom ťažení pokračovala. Na bradlách ukoristila bronz, aby pridala 2. miesto na kladine. K tomu možno pripočítať aj záver mája v bulharskej Varne, kde ukoristila tretiu priečku na bradlách.

"Bol to pre nás už tretí náročný pretekársky víkend a v nich nezabudnuteľné skvelé výkony," hrdo zhodnotil pre TASR jej tréner Martin ZvaloV Osijeku bolo možné sledovať aj ďalších slovenských reprezentantov. Oliver Kasala skončil v rámci World Challenge Cupu na 13. mieste na kruhoch a Matej Nemčovič kotvil o priečku nižšie.