Program
Ostatné športy - 03.06.2023 12:34

LIV golf sa presúva do Európy na čele s Goochom a 4 Aces

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Progresívna a atraktívna séria LIV Golf je v polovici svojho 14-turnajového programu pre ročník 2023 a prvý raz navštívi európsky kontinent. Po eventoch v Mexiku, USA, Austrálii a Singapure sa elitní hráči presúvajú do Španielska a Anglicka. Zastávka v andalúzskom Cádize súčasťou minuloročného programu nebola, zatiaľ čo v londýnskom Centurion Clube sa darilo najlepšie Juhoafričanovi Charlovi Schwartzelovi, ktorý tak bol historicky prvým víťazom turnaja pod hlavičkou tejto organizácie. Tento rok sa len jediný raz zmestil do top desiatky a predošlé dejiská mali šiestich rôznych víťazov.

Jediným golfistom, ktorý zaznamenal v tejto sezóne LIV Golfu už dve prvenstvá, je 31-ročný Američan Talor Gooch. Vďaka tomu je na prvej priečke celkového poradia pred Brandenom Graceom, Brooksom Koepkom a Cameronom Smithom. Tímovej súťaži priebežne kraľuje partia 4 Aces, ktorej najvýraznejším menom je Dustin Johnson. Vyhrali pritom len v austrálskom Adelaide, no až päťkrát sa zmestili do najlepšej trojky. Priebežne druhý je juhoafrický tím Stinger GC s kapitánom Louisom Oosthuizenom. V Španielsku sa bude súťažiť na prelome júna a júla, na druhý júlový víkend je už naplánovaná Veľká Británia a od 11. augusta sa súťaží opäť v Spojených štátoch, tentoraz v New Jersey.

Celkovo zo štrnástich naplánovaných turnajov tejto sezóny je až osem situovaných do USA. Posledným z nich je október v Miami a odtiaľ sa letí na finále tímovej súťaže do Saudskej Arábie. Minulý rok mala LIV Golf Tour osem turnajov. Prize money jednotlivých eventov je 20-miliónov dolárov plus 5-miliónov, ktoré si podelia tímy. Hráči aj naši diváci sa môžu tešiť na elitných hráčov vo dvoch strediskách, patriacich Donaldovi Trumpovi, v chicagskom Rich Harvest Farms, kde mal v minulosti zastávku aj Ryder Cup, aj v supermodernom stredisku v Džidde.

Ostávajúci program LIV Golf Tour 2023:
30. júna - 2. júla - Real Club Valderrama, Sotogrande, Španielsko
7. - 9. júla - Centurion Club, Londýn, Veľká Británia
4. - 6. augusta - The Old White Course, Západná Virgínia, USA
11. - 13. augusta - Trump National Golf Club, New Jersey, USA
22. - 24. septembra - Rich Harvest Farms, Illinois, USA
20. - 22. októbra - Trump National Doral, Miami, USA
3. - 5. novembra - Royal Greens Golf & Country Club, Jeddah, Saudská Arábia

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora