Program
Ostatné športy - 04.04.2023 16:45

Výzva o pomoc v našej športovej komunite

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: jojsport

Športová komunita je silná a vie si pomôcť, ak ide o vážnu vec. Jednu takú vám chceme predstaviť a požiadať vás o súčinnosť. 

Onkologický pacient má poslednú možnosť na predĺženie aktívneho života. Avšak zdravotná poisťovňa mu odmieta uhradiť náklady na liečbu. 

Už v roku 2017 bol nášmu pacientovi diagnostikovaný zhubný nádor hrubého čreva. Aby mohol byť vyoperovaný, podstúpil chemoterapiou a biologickú liečbu. Na liečbu dobre zareagoval a nádor mu bol odstránený. Bohužiaľ, ďalšie CT vyšetrenie potvrdilo výskyt metastáz na pečeni, ktoré sa v danej situcií nemohli operovať pre riziko poškodenia ciev.

Bola nasadená ďalšia chemoterapia, ktorá bola tiež úspešná. Prišlo však obdobie PANDÉMIE. Pacient sa covidu úspešne vyhýbal. Napriek veľkolepým verejným vyhláseniam, že onkologické operácie sa neodkladajú, pacientovi nebol pridelený včasný termín a nádor sa po ukončení chemoterapie opäť zväčšil. Nebolo preto možné ho operovať a nasadila sa opäť chemoterapia. Každé kolo chemoterapie trvalo pol roka. Reakcia na liečbu bola pozitívna.

Objavili sa však ďalšie komplikácie, ktoré operáciu opäť znemožnili. Chemoterapia je však už pre neho ťažko zvládnuteľná. Do konca roka 2022 nastal opätovný nárast metastáz a boli vyčerpané takmer všetky možnosti liečby.

Začiatkom tohto roku sa na základe zistených genetických vyšetrení ďalšou veľkou nádejou stala inovatívna imunologická liečba Keytruda, ktorá dokáže výrazne predĺžiť aktívny život.

Avšak VšZP liečbu týmto registrovaným liekom odmieta uhradiť. Jedna dávka stojí do 3 000€ a aplikuje sa každé 3 týždne. Potrebné sú dávky aspoň na rok, t.j. cca 50 000€.

Za každý jeden finančný príspevok Vám vopred ďakujeme.

Číslo transparentného účtu:
ONKOLIEČBA PEŤO SK82 0900 0000 0052 0121 5254

Pohľad na TRANSPARENTNÝ ÚČET