Program
Ostatné športy - 07.01.2023 08:49

Zomrel profesionálny hráč squashu Miroslav Celler

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: jojsport

Miroslav Celler zomrel vo veku 31 rokov. Bol profesionálnym squashistom, ktorý reprezentoval Slovensko. Vo februári 2011 dosiahol vo svetovom rebríčku 283. miesto v kariére. Miroslav mal údajne spadnúť na schodoch v podniku na Bielej ulici v Starom Meste v Bratislave v noci v sobotu, 7. januára. Namierené mal mať domov spolu so svojím kamarátom, ktorý po páde skončil v nemocnici.

Bratislavská polícia túto udalosť potvrdila na svojom Facebooku. Televízii JOJ to potvrdila aj Slovenská squashová asociácia. Polícia prijala tesne pred pol treťou ráno na linke 158 oznámenie, podľa ktorého sa mal v Starom Meste v Bratislave nachádzať 31-ročný muž, ktorého sa aj napriek snahe privolanej rýchlej zdravotnej pomoci nepodarilo zachrániť. Na miesto boli vyslaní policajti Okresného riaditeľstva PZ Bratislava I, ktorí oznámenie potvrdili. V súčasnosti sa vykonávajú všetky potrebné úkony s cieľom objasnenia danej udalosti. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ Bratislava I začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Miroslav počas svojej športovej kariéry zaznamenal niekoľko cenných úspechov. Viackrát sa stal majstrom - v roku 2015 majstrom Slovenska, jeho duel sme vysielali aj na našej televízii HUSTE.tv, 8-krát majstrom SR v junioroch, viackrát vicemajstrom SR v mužoch jednotlivcoch a 3-krát majstrom SR v tímoch. Najvyššie sa v slovenskom rebríčku umiestnil na 2. mieste. Darilo sa mu aj v juniorských kategóriach na európskej scéne. Ako hráč PSA (Professional squash association) získal dokonca postavenie na 210. mieste v svetovom rankingu.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora