Program
Ostatné športy - 22.08.2022 16:07

Donovaly prebehnú pre dobrú vec. Predstavujeme projekt Šnúrka 24

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Letné obdobie je tradične bohaté na behy rôznej dĺžky, obtiažnosti aj významu. Len máloktorý sa však chytá na charitatívny event Šnúrka 24, ktorého cieľom je pomôcť komunite detí s poruchou príjmu potravy. Výnimočný je hneď z niekoľkých dôvodov, napríklad svojím prostredím. Beží sa na Donovaloch a má nezvyčajné 24-hodinové trvanie či už pre tímy alebo pre jednotlivcov. Fyzicky disponovanejší jedinci by mali byť ochotní pomôcť slabším, ktorí toľko zdravia a šťastia v živote nemali. Práve z toho vychádzajú organizátori a pre športových nadšencov pripravili parádnu a novú výzvu. To všetko bolo výsledkom práce s dlhou tradíciou, keď sa Active Planet Outdoor Centrum preorientoval od aktívnych športovcov na širokú verejnosť. V Banskej Bystrici pripravuje Mikulášsky charitatívny beh a v spojení síl s občianskym združením Neónka sa pre dobrú vec pobehajú Donovaly.

Po veľmi sľubnom prvom ročníku s názvom Šnúrka 22 sa vďaka partnerom podarilo pripraviť ďalší event. Za cieľ si stanovil poukázanie na problematiku diagnózy formou športového podujatia. Čím viac metrov sa aktérom podarí nabehať či nakráčať, tým vyššia bude pomoc pre choré deti, pričom každý rok sa vyberá iná diagnóza, na ktorú sa finančná zbierka sústredí. Že sa projekt inšpiroval niekoľkými podobne ladenými akciami, nijak netají. Svoje si vzal od bratislavského behu Lanovka pre onkologických pacientov a inšpiráciou boli aj akcie ako Štefánik trail či Od Tatier k Dunaju. Hromadný štart Šnúrky je naplánovaný pod lanovkou na Novú Hoľu. Trať má dĺžku 3,5 kilometra a prevýšenie 397 metrov. Na konci behu budú vecnými cenami ocenení traja najlepší muži a tri najlepšie ženy.

Všetci zúčastnení platia štartovné 80 eur, v čom sú zahrnuté pamätné predmety, servis behu, strava, lanovka a aj príspevok pre projekt Šnúrka. Štartovať sa dá ako jednotlivec aj ako tím o šiestich až desiatich členoch. Povinnou výbavou je len čelovka a okrem nej pozitívna nálada, dobrý zdravotný stav a chuť pomáhať. Hodia sa dva páry tenisiek, spacák, karimatka aj dostatok tekutín. Beh sa uskutoční 31. augusta od 15:30.

Viac sa dozviete v našom podcaste V pozadí úspechu s moderátorom Andrejom Fuksom:

Tagy: Beh Charita