Program
Ostatné športy - 26.06.2022 09:52

Dubnica je tretí rok po sebe in-line hokejovým majstrom Slovenska

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Facebook

24. ročník slovenskej in-line hokejovej extraligy ovládlo mužstvo Wild Kings Dubnica. Považania si vo finále poradili s bratislavským klubom Red Rebel Mad Dogs 2:0 na zápasy a zakončili tak sezónu bez jedinej prehry. Počas šestnástich zápasov dokázali dotiahnuť do víťazného konca 15 a pridali jednu semifinálovú remízu. Finálová séria sa hrala počas dvoch dní na zimnom štadióne v Novom Meste nad Váhom. Dubničania úvodné meranie síl vyhrali 10:8, aby v odvete pridali triumf 11:4. Zaznamenali tak svoj deviaty majstrovský titul, z toho tretí v rade.

Na oboch stranách sa predviedli viaceré známe tváre z prostredia ľadového hokeja, dokonca viacerí stále aktívni hráči. Cenu najužitočnejšieho hráča sezóny si odniesol Emil Bagin, ktorého si fanúšik môže pamätať z pôsobenia v HKM Zvolen či Dukly Trenčín. Svojou troškou k zlatu prispel aj Patrik Koyš, Marek Valach, Michal Kluka či Miroslav Kristín. Na strane strieborného tímu Mad Dogs vo finále nastúpil napríklad Peter Lichanec či skúsení in-linoví reprezentanti Vladimír Neumann, Patrik Szabo a Boris Ertel. Bronz v sezóne 2022 získal tím SaveFinance Bratislava, štvrté miesto obsadili Nitrania.

Dvojdňový finálový program spestril aj modelovaný zápas našej reprezentácie do 16 rokov, ktorá sa rozdelila do bieleho a modrého tímu a rovnako prípravné stretnutie medzi reprezentáciou osemnásťročných a Káčermi Piešťany, ktorí sa v mladučkej zostave predviedli v tomto extraligovom ročníku premiérovo. V ich radoch sa predstavil aj veľký nitriansky hokejový talent Adam Sýkora. Finalisti v spoločnom dvojzápase potvrdili pozície, ktoré okupovali už po desaťkolovej základnej časti. Tá bola rozdelená do dvoch základných skupín. Mad Dogs ovládli tú, situovanú v hlavnom meste, Wild Kings zvíťazili v dubnicko-nitriansko-piešťansko-trnavskej konkurencii.

Tagy: Inline hokej