Program
Ostatné športy - 25.06.2022 00:12

Viac ako všetky medaily, Fuentesová zachránila svojej zverenkyni život

Adrián Tóthezere Autor: Adrián Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

Chvíle hrôzy prežívali účastníci tohtoročných MS v synchronizovanom plávaní v Budapešti, v Maďarsku. Akvabela USA, Anita Alvarezová, prestala po svojom vystúpení dýchať a smerovala ku dnu. Emócia radosti sa zrazu zmenila na okamihy strachu. Absolútnu predvídavosť preukázala práve trénerka amerického výberu, Andrea Fuentesová, ktorá neváhala ani sekundu a okamžite začala plávať za svojou zverenkyňou. Hrdinské, no zároveň srdcervúce fotografie obleteli celý svet. Život je viac ako všetky medaily.

Zdroj: Dailymail
Zdroj: Dailymail


Stránka Olympics.com zverejnila rozhovor s trénerkou Funetesovou. Tá v ňom spomína, že sa svojim plavkyniam venuje takmer osem hodín denne a dokonale ich pozná. S úsmevom dodáva, že ich pozná viac ako svoje deti. Trénovaná zostava sa mala skončiť nádychom nad hladinou, no Alvarezová začala smerovať ku dnu. Vtedy už Fuentesová vedela, že sa niečo deje, na čo zareagovali aj diváci. Preto okamžite skočila do vody a čo najrýchlejšie sa snažila pomôcť Alvarezovej. Chytila ju a vytiahla na hladinu bazéna. Všetci ľudia naokolo sa snažili pomôcť. Americká trénerka spomína, že to nie je prvý prípad v tomto športe. Veľakrát sa podobné momenty v podobe nedostatku kyslíka dejú na tréningu.

Celá dráma mala šťastný koniec. Alvarezová sa už medzitým vyjadrila, že je v poriadku. Svojej trénerke oznámila, že je pripravená plávať. Istý čas však ešte musela byť pod dohľadom lekárov.  ​

Adrián Tóthezere

Adrián Tóthezere

Viac článkov od autora
Tagy: Plávanie USA