Program
Ostatné športy - 23.06.2022 14:06

In-line hokejový titul poputuje do Dubnice alebo Bratislavy

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Slovenská extraliga v in-line hokeji píše príbeh svojej 24. sezóny a titul šampióna poputuje do Bratislavy alebo do Dubnice nad Váhom. Dvomi najlepšími mužstvami sezóny 2022 sa stali Wild Kings Dubnica nad Váhom a Red Rebel Mad Dogs, pričom obaja dominovali vo svojej štvorčlennej "konferencii" základnej časti. Považania dokonca počas desaťkolovej základnej časti nestratili ani bod. Vo štvrťfinále pokorili Roller Hammers Bratislava a v semifinálovom boji zlomili Nitru v druhom dueli potom, čo sa v tom úvodnom zrodila nečakaná remíza 9:9. Mad Dogs začali play-off proti Káčerom Piešťany, aby následne zdolali v mestskom derby bratislavský Save Finance.

Dva finálové zápasy sa hrajú v Novom Meste nad Váhom počas piatku a soboty. Tieto konfrontácie vám ponúkneme v našom priamom prenose, pričom program spestria aj mládežnícke reprezentačné výbery, ktoré sa rovnako ukážu počas nabitého trojzápasového nedeľného programu. In-line hokej je pre podobnosť so svojím "ľadovým bratom" populárny aj medzi známymi hráčmi. V radoch finalistov by sme našli viacerých bývalých extraligových hokejistov či dokonca ešte aj v súčasnosti aktívnych korčuliarov. Na kolieskových korčuliach tento rok priaznivcov svojím umením potešil aj reprezentant Adam Sýkora.

Mad Dogs sú najúspešnejším tímom v histórii domácej extraligy, no na zlato čakajú od roku 2018. Odvtedy sa dvakrát tešili práve Dubničania a raz sa sezóna nedohrala. Tímy Save Finance Bratislava a In-line Hockey Nitra dopĺňajú poradie v top štvorke. Celkovo si v tejto sezóne zahralo osem klubov. VÚJE Fevra Blue Vipers, Trnava Warriors, Káčeri Piešťany a ILK Roller Hammers Bratislava vypadli v prvom vyraďovacom kole. Mladý piešťanský tím uvidíme v akcii aj v avizovanom "sprievodnom" nedeľnom programe a zahrajú si proti mládežníckej reprezentácii.

Piatok 24. júna o 19:00:  Red Rebel Mad Dogs Bratislava - Dubnica Wild Kings (1. finále)
Sobota 25. júna o 14:00: Slovensko '16 - Slovensko '16
Sobota 25. júna o 15:30: Slovensko '18 - Káčeri Piešťany
Sobota 25. júna o 17:00: Red Rebel Mad Dogs Bratislava - Dubnica Wild Kings (2. finále)