Program
Ostatné športy - 15.05.2022 19:01

Bratislava Monarchs v slovenskom derby zdolali Nitru Knights

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Premiérovo sa do vysielania televízie Joj Šport dostal americký futbal a pozornosť sme zamerali na najlepšie dve tuzemské mužstvá. Bratislava Monarchs a Nitra Knights sú súčasťou českej ligy, ktorej 5. kolo ponúklo ich vzájomný zápas. Favoritom boli domáci hráči z hlavného mesta, ktorí v tomto ročníku už dokázali zdolať Ústí nad Labem aj Brno a podľahli len zatiaľ stopercentnému Přerovu. Ďalší víťazný zárez pridali aj proti Knights spod Zobora výsledkom 28:14 a držia sa tak v top štvorke, ktorá po konci základnej časti zabezpečuje postup do play-off.

Nervóznejší vstup Nitranov využili Bratislavčania na úvodný zápasový touchdown, po ktorom dokázali pridať ďalšie dva body zavezením lopty do end zóny. Knights sa však pomerne rýchlo otriasli, predviedli rovnako osembodovú akciu a vyrovnali. V prvom polčase sa hral vyrovnaný duel, a to opticky aj bodovo, no po prestávke vybehli psychicky aj takticky lepšie nastavení domáci. Dvomi touchdownami, z toho jedným potvrdeným aj následným kopom, súperovi ušli a triumfovali s konečným rozdielom štrnástich bodov bodov. Hoci mala Nitra vstup do tohto ročníka českej ligy slabší ako Monarchs, práve ona šla do "slovenského derby" povzbudená triumfom v slovenskej lige, ktorá sa hrala podľa "sedmičkových" pravidiel a prebiehala na prelome augusta a septembra. Bratislavský tím sa však sezóny 2021 nezúčastnil a konkurenciu tvorili tímy Žiliny, Košíc a Zvolena.

Americký futbal ste v našom vysielaní nesledovali naposledy. Po dohode s Českou asociáciou amerického futbalu sa vám s týmto športom, v domácich podmienkach, budeme hlásiť častejšie a pozornosť zameriame práve na Nitru Knights a Bratislavu Monarchs, ktorá sa pasuje s konkurentmi spoza rieky Morava. Bratislavčania pritom majú skúsenosti aj s rakúskou ligou, v ktorej pôsobili do roku 2018, čiže v ére pred covidom. Aj táto liga má nadnárodný charakter a tento rok v nej pôsobí aj tím z Prahy či Znojma.