Program
Ostatné športy - 04.05.2022 12:00

JOJŠPORT prinesie live prenos zo Svetovej série v parkúre na Tyršovom nábreží

V dňoch 19.-22. mája 2022 sa bude na bratislavskom Tyršovom nábreží konať prestížne podujatie v parkúrovom jazdectve s účasťou najlepších svetových jazdcov a koní. Televízia JOJŠPORT prinesie divákom počas piatka, soboty a nedele priame prenosy. 

Parkúr je súťaž jazdcov na koňoch cez prekážky.  Bezpochyby sa bude jednať o najväčšie konské podujatie na Slovensku za ostatných desať rokov.Súťažiť v rámci pohára národov prídu jazdci z rôznych krajín sveta. Pôjde o špičku v parkúrovom jazdectve. Do Bratislavy v máji zavíta 200 top pretekárov a zhruba 80 ďalších, ktorí budú súťažiť aj v iných kategóriách. Počas víkendu tak budú mať možnosť diváci na Tyršovom nábreží i pri televíznych obrazovkách JOJŠPORT vidieť preteky rôzneho charakteru, ktoré vyvrcholia práve pretekmi Longines EEF Series - známymi pod pojmom pohár národov. 

Budú pripravené tribúny pre takmer 1500 divákov, počas víkendu očakávajú organizátori návštevnosť až 30 tisíc ľudí. "Kone budú ustajnené na bývalom futbalovom štadióne pri Starom moste, kde sa postavia stajne na rozlohe 9 tisíc metrov štvorcových. Na nábrežie sa navezie niekoľko ton špeciálneho piesku. Kôň je najdôležitejší športovec a ako špičkový atlét aj on potrebuje špičkový povrch. Nechceme nič podceniť, kone majú miliónové hodnoty," povedal pre JOJŠPORT organizátor Peter Pukalovič. "Po skončení podujatia sa piesok uskladni pre ďalšie použitie v budúcnosti a terén sa zrevitalizuje aj výsadbou nového trávnika."

Organizátori podujatie naplánovali s podporou mesta a pripravujú mnoho atrakcií pre návštevníkov, ktorí majú vstup bezplatný.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora
Tagy: parkúr