Program
OH - 04.03.2022 18:08

Začali sa Zimné paralympijské hry 2022, do Pekingu sme poslali 56-člennú výpravu

Adrián Tóthezere Autor: Adrián Tóthezere | Zdroj: Paralympic.sk, JOJ Šport

ZPH Peking 2022- Len nedávno sa skončili športové sviatky v podobe Zimných olympijských hier v Pekingu 2022, na ktoré budeme určite veľmi radi spomínať. Celé Slovensko bolo na nohách po tom, čo naša "snežná kráľovná", Petra Vlhová, vyhrala zlatú medailu v slalomových pretekoch po fantastickej jazde v druhom kole. Skvelú atmosféru doplnili o niekoľko dní aj slovenskí hokejisti, ktorí získali bronzové medaily po vynikajúcom výkone proti Švédom a víťazstve 4:0. Najužitočnejším hráčom celého Olympijského hokejového turnaja, MVP, sa stal len 17-ročný Juraj Slafkovský, ktorý strelil 7 gólov. Spolu s naším brankárom, Patrikom Rybárom sa dostali aj do All-Star Teamu turnaja. 

Netrvalo dlho a olympijské medailové emócie si opäť môžeme zopakovať. Tentokrát vo forme Zimných paralympijských hier 2022, ktoré sa po dnešnom otváracom ceremoniáli v Pekingu oficiálne začali. Konajú sa v rozmedzí 4.3.2022 - 13.3.2022.

Slovensko na ZPH v Pekingu 2022
Zdroj: paralympic.sk


Vlajkonosiči Slovenska na ZPH v Pekingu 2022
Zdroj: paralympic.sk


Vlajkonosičmi Slovenskej výpravy na otváracom ceremoniáli boli curlerka Monika Kunkelová a lyžiar Miroslav Haraus. Celkovo tvorí našu výpravu 56 členov, z toho 32 športovcov, ktorí budú reprezentovať Slovensko v troch športoch, a to v paraalpskom lyžovaní, parahokeji a v curlingu na vozíku.

Pre slovenských reprezentantov to je po Soči 2014 a Pchjongčchangu 2018 už tretie vystúpenie na paralympijských hrách za sebou. Zároveň, v metropole Číny budú Slováci obhajovať z ich poslednej paralympiády až 11 medailí (6 zlatých).
(zdroj: sportnet.sk)​

Adrián Tóthezere

Adrián Tóthezere

Viac článkov od autora