Novinky - 31.12.2023 10:04

Otec v štúdiu skritizoval aj syna. Radivojevič druhým najmladším strelcom Slovenska v histórii juniorských majstrovstiev sveta

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: jojšport

Počas vysielania Majstrovstiev sveta juniorov 2024 v hokeji sa v štúdiu či pri spolukomentovaní zápasov vystrieda viacero hokejových odborníkov a bývalých hokejových reprezentantov. V zápase Slovensko - Nórsko bol našim hosťom Branko Radivojevič. 

Slováci zvíťazili presvedčivo 8:4 a po prvý raz v histórii vyhrali prvé tri zápasy na turnaji. Siedmy gól Slovákov vsietil tvrdou strelou v presilovke Luka Radivojevič, syn legendárneho hokejistu a nášho hosťa. 

16-ročný obranca sa tak stal druhým najmladším strelcom Slovenska v histórii juniorských majstrovstiev sveta po Mariánovi Gáboríkovi. Luka Radivojevič pôsobí v juniorskom tíme švédskeho Örebra, pričom v tejto sezóne debutoval už aj medzi seniormi v SHL. 
„Ako otec som veľmi hrdý a som rád, že aj on prispel k výhre gólom,“ hovoril Branko Radivojevič v našom štúdiu JOJŠPORT.

Úlohou hostí je neraz aj kriticky hodnotiť výkony hokejistov na ľade a to, čo by si možno spolukomentátor Rasťo Konečný nedovolil, to Branko bez škrupúl zhodnotil našim divákom a skritizoval syna za chybu pri bránení prečíslenia v tretej tretine, pri ktorom Nóri znížili na 2:7: 

„Obaja obrancovia si mohli cúvnuť dozadu. Luka to tam trochu zle prečítal a myslím si, že nevidel, že je to situácia dvoch proti jednému. Mal si to pohľadom cez rameno skontrolovať, no bol zahľadený na hráča s pukom. Keď už proti nemu išli dvaja, mal sa posunúť viac na stred, aby znemožnil prihrávku. Hráča s pukom mohol nechať brankárovi, keďže mohol strieľať len z uhla. Myslím si, že Adam Gajan by si s tým určite poradil. Od Luku prišla ešte jedna chyba, keď položil hokejku na ľad, mal ju zle nasmerovanú a v spomalenom zábere sme videli, že ňou nič neriešil. Mal ju položiť opačne, aby zabránila prihrávke.“ 

Luka Radivojevič zaujal mnohých odborníkov na Slovensku i v zahraničí. V úvodných troch zápasoch šampionátu dostal na ľade solídny priestor, proti Česku odohral 15 minút a 48 sekúnd, proti Švajčiarsku 15 minút a 41 sekúnd a proti Nórsku 16 minút a 20 sekúnd.

Nielen Lukovi budeme fandiť aj pri ďalších zápasoch, najbližšie čaká Slovákov posledný duel v základnej skupine - v nedeľu na Silvestra 31.12. nastúpia o 12:00 proti USA - komentuje Pavol Pindják, štúdio JOJŠPORT s Tomášom Horváthom sledujte od 11:30. 

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora