Program
Lyžovanie - 09.10.2024 11:47

Petra Vlhová hlavne nechce nič uponáhľať

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/TASR

Len nedávno sa naša lyžiarka Petra Vlhová prihlásila novinárom i verejnosti zo sústredenia z argentínskeho strediska Ushuaia, ktoré pre jej fanúšikov nie je neznámym pojmom. Na rozdiel od minulých sezón však teraz prežíva iné a náročnejšie obdobie s rehabilitáciou pred novou sezónou. Prvé súťažné preteky Svetového pohára by mala absolvovať v polovici novembra vo Fínsku. Spomenuté okolnosti viedli ja k tomu, že do jej tímu pribudol švajčiarsky lekársky špecialista, ktorého úlohou je práve dbať o zmeny stavu jej zraneného kolena.

"Prijali sme dôležité rozhodnutie. Je to pre nás cenný člen tímu, ktorý pomáha Petre, ale aj nám trénerom, na dennej báze monitorovať stav kolena. Vďaka tomu sme schopní oveľa lepšie plánovať tréningovú záťaž a všetko, čo nás čaká. Kontrola sa deje každé ráno a od tria lekár, fyzioterapeut a samotná Petra očakávame zelenú, aby sme sa mohli vybrať na svah. Bez toho nejdeme na sneh. Rovnaká rutina je aj popoludní, respektíve po tréningovej záťaži na kopci. Vďaka zdieľaniu informácií navzájom môžeme mať celú situáciu úplne pod kontrolou, čo je mimoriadne dôležité," privítal svojho krajana tréner Mauro Pini.

Dobrou správou je, že Petra sa po zranení už postavila na lyže. Spravila tak vo švajčiarskom Zermatte. Samotní členovia jej výpravy síce s úsmevom tvrdili, že tam boli viac turistami ako lyžiarmi, ale s ohľadom na zdratovný stav 29-ročnej športovkyne to bol dôležitý posun. Teraz je dôležité jej návrat do súťaženia neuponáhľať. Svetový pohár začína 26. a 27. októbra dvomi obrovskými slalomami v Söldene. Na november je naplánované Levi a Gurgl, po ktorých sa lyžiarky presúvajú do Ameriky. "Pomaly, samozrejme, plánujeme program na október, respektíve na prvú polovicu novembra. Uvidíme, ako to pôjde, stále je príliš skoro hovoriť čokoľvek k prípadnému prvému štartu v súťažných pretekoch. Pre každého z nás v tíme a aj pre Petru je isté a jasné momentálne len jedno, že sa chceme vrátiť na svahy a do pretekov až vtedy, keď bude Petra vo forme, ktorá sa čo najviac približuje k absolútnej špičke," dodal Pini.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Audi FIS Ski World Cup (@fisalpine)