Program
Lyžovanie - 25.11.2023 08:03

Vermontské hory sú jednou z novších destinácií. Vlhová tam ešte nevyhrala

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Dva slalomy vo fínskom Levi s diametrálne odlišným výsledkom má za sebou Petra Vlhová. Na fínskej pôde si v prvý súťažný deň veľmi dominantným výkonom vyjazdila triumf a s ním šiesteho soba, no na druhý deň preteky nedokončila pre špicar v treťom sektore. Do švajčiarsko-talianskeho strediska Zermatt-Cervinia cestu nemerala, no ani jeden z naplánovaných ženských zjazdov sa nekonal a celkové poradie svetového pohára sa bude meniť až v americkom Killingtone. Niet pochýb, že primárna pozornosť bude venovaná domácej Mikaele Shiffrinovej, ktorá tu v minulosti ukoristila až päťkrát prvé miesto. Líderka tohtosezónneho hodnotenia má tesný 30-bodový náskok pred Vlhovou.

"Netreba sa nikdy vzdávať. Som veľmi šťastná z tohto víťazstva, no musíme zložiť poklonu Petre. Zaslúžila si vyhrať. Mala smolu, dnes si zaslúžila víťazstvo," povedala po najaktuálnejších pretekoch Mikaela Shiffrinová uznanlivo na adresu našej pretekárky. Tá sa môže svojho jubilejného tridsiateho triumfu vo svetovom pohári dočkať práve v Rutland County v americkom Vermonte, hoci v tomto stredisku ešte nikdy nevyhrala. Z jedenástich slalomov respektíve obrovských slalomov sa najlepšie umiestnila na druhom mieste, a to hneď štyrikrát. Pred rokom mala výsledková listina celkom nečakané zloženie. V slalome ani "obráku" sa na pódium nezmestila Vlhová ani Shiffrinová a triumfy ukoristila Lara Gutová-Behramiová s Annou Swennovou Larssonovou.

V sobotu sledujte priamy prenos, vrátane štúdia, od 15:40. Nedeľný lyžiarsky program štartuje o 15:45

"Už na to vôbec nemyslím. Treba to hodiť za hlavu hneď po pretekoch. Pre mňa to bolo ťažšie, ale je to už za nami. Sebavedomie mám obrovské, verím si v každom oblúku a v každej situácii, ktorú robím. Je to šport, niečo mi to ukázalo, ale každé preteky sú iné. Aj v Killingtone. Ale robíme všetko pre to, aby sme boli rýchli," odmietla Petra Vlhová na online tlačovej konferencii návrat ku Levi. Na severe Európy po pretekoch pobudla ešte tri dni, nasledoval oddych doma a následne let za more. V novembri 2022 sa v tejto destinácii uskutočnili rovnako dvoje preteky a v oboch disciplínach skončila štvrtá. Rok predtým brala v slalome druhé miesto.