Program
Lyžovanie - 09.11.2023 18:41

Pribudne ďalší sob? Sezóna pokračuje vo Vlhovej obľúbenom stredisku

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Ženský svetový pohár v alpskom lyžovaní má na aktuálnu sezónu naplánované zastávky v 22 destináciách a pred nami je druhá. Po štarte v rakúskom Söldene, kde Petra Vlhová napriek zdravotným problémom vybojovala výborné tretie miesto, sa dianie presúva do jedného z jej obľúbených stredísk vo fínskom Levi. Na úplnom severe krajiny v regióne Kittilä v minulej sezóne vo dvoch slalomoch ukoristila dve bronzové pozície a v minulosti sa tu päťkrát tešila z prvenstva. Odmenou za to sú ikonické soby, ktorých je hrdou majiteľkou a rozdala im mená podľa blízkych ľudí.

Priebežnou líderkou celkového poradia je švajčiarska reprezentantka Lara Gutová Behramiová, ktorá na Rettenbachu triumfovala s náskokom dvoch stotín sekundy pred Federicou Brignoneovou. Tretia bola Vlhová, štvrtá Sara Hectorová a za ňou Marta Bassinová. Američanka Mikaela Shiffrinová sa nečakane nezmestila do top päťky a skončila hneď za ňou. To sa jej v dominantnej predošlej sezóne v obrovskom slalome stalo iba trikrát. Na pohľad na naháňačku o glóbusy však je ešte pomerne skoro a už dva slalomy v Levi môžu veci zásadne zmeniť. V pozícii obhajkyne prvenstva tam cestuje Shiffrinová, ktorá sa tešila hneď z dvoch prvých miest. Pódiové umiestnenie popri nej získala dvakrát Vlhová a raz Holdenerová so Swennovou Larssonovou.

Preteky pri severnom polárnom kruhu budete môcť sledovať vo vysielaní našej televízie. V sobotu 11. novembra sa ženská lyžiarska elita postaví na štart o desiatej hodine a my si všetko podstatné preberieme aj v našom štúdiu od 9:30. V nedeľu sa štartuje o 10:15 a opäť vrelo odporúčame naladiť si nás s polhodinovým predstihom.