Program
Lyžovanie - 28.06.2023 13:01

Jasná 2024 ide podľa plánu. Inšpekcia vyjadrila spokojnosť

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/TASR

Elitné svetové lyžiarky sa v rámci tohtoročného Svetového pohára začiatkom roka 2024 predstavia aj na Slovensku. Do kalendára sa vracia Jasná, organizátor s vysokým kreditom a výborne pripravenými traťami. Nejde len o chválenkárske a marketingové reči, ale stanovisko, ktoré vydala inšpekcia FIS po utorňajšej kontrole. Konanie pretekov na Liptove ešte nie je stopercentne isté a niekoľkými administratívno-technickými procesmi musia organizátori prejsť, rovnako musí v čase konania priať aj počasie. Nateraz však všetko zanecháva veľmi dobrý dojem a platí avizovaný dátum 21. a 22. januára 2024, kedy by sa mal konať slalom aj obrovský slalom.

Kontrolórov zaujímal súťažný svah, otázky celkovej organizácie podujatia, sprievodných akcií, marketingu a aj výroba televízneho signálu. Na konci toho všetkého môže byť návrat do Jasnej po troch rokoch. Naposledy sa tu tešila Petra Vlhová z prvenstva v "obráku" a druhého miesta v slalome za Mikaelou Shiffrinovou. Organizáciu pretekov SP dostalo slovenské stredisko v máji. Riešila sa produkcia televízneho signálu aj bezpečnosť divákov. Na týchto predpisoch sa oproti roku 2021 veľa nezmenilo. FIS si s organizačným tímom vymenil predstavy a očakávania a našlo sa veľa kompromisov i nových ideí. Pre stredisko pôjde o tretie preteky SP v ére samostatnosti. Konali sa tu aj v rokoch 2016 a 2021, s účasťou domácej Petry Vlhovej aj Veroniky Velez Zuzulovej, ktorá brala v marci 2016 slalomové tretie miesto.

"Sme veľmi radi, že sa SP vracia do Jasnej a o to viac, že sa tak stalo ešte skôr, ako sme čakali. Úvodná inšpekcia zástupcov FIS dopadla na výbornú a my môžeme pokračovať v prípravách. Dolaďujeme vizuál a celú marketingovú prezentáciu, ktorá sa bude niesť opäť v ženskej téme a verejnosti ju predstavíme už čoskoro. Okrem samotného športového zážitku z pretekov pripravujeme aj veľa atraktívnych sprievodných podujatí, aby si fanúšikovia v Jasnej prišli na svoje nielen počas pretekov. Chýbať nebude atraktívne žrebovanie štartových čísel, koncerty a ďalšie zaujímavé aktivity na Bielej púti či v Happy Ende. Očakávame, že pretekárky príde do Jasnej povzbudiť počas januárového víkendu až 30-tisíc fanúšikov. To si vyžaduje precíznu prípravu, obrovské nasadenie a skvelú logistiku," uviedol šéf organizačného výboru Jiří Trumpeš.

Tagy: FIS Jasná