Program
Lyžovanie - 28.05.2023 08:02

Medzi štrnástimi navštívenými krajinami v kalendári FIS je aj Slovensko

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Instagram

Verejnosť už pozná kompletný kalendár Svetového pohára v alpskom lyžovaní mužov aj žien pre sezónu 2023/24. Hýbať s ním samozrejme ešte môžu výkyvy počasia a zmeny sa dajú očakávať za pochodu, no komisia FIS rozhodla o niekoľkých zmenách, vrátane vyradenia Záhrebu zo ženského seriálu. Ide pritom o jednu z najobľúbenejších destinácií našej Petry Vlhovej, no privysoká teplota zavesila nad chorvátske stredisko veľký otáznik a kompetentní si ho neobhájili.

Naopak, oproti minulému roku budú mať lyžiarky zastávku v Jasnej, pribudlo stredisko Obergurgl v rakúskom Tyrolsku a Rakúsko bude aj dejiskom finále finále Svetového pohára. Má mať až dvojtýždňové trvanie. Vracia sa aj talianska Val di Fassa, muži sa zase po troch rokoch vrátia do bulharského Banska. Celkovo sa bude pretekať v štrnástich rôznych krajinách. Nechýbajú ani cesty do Severnej Ameriky. Muži navštívia v novembri kanadský Lake Louis a americký Beaver Creek, vo februári Palisades Tahoe a Aspen v USA. Ženská perepúť letí v novembri do amerického Killingtonu a kanadského Mont Tremblant, ktorý nahradil Lake Louise.

Ženský SP má prvé preteky naplánované na 28. októbra v rakúskom Söldene, muži sa prvý raz pustia na trať o deň neskôr v rovnakom meste. V predošlej sezóne sa malo začať skôr, no úvod sezóny poznačilo množstvo zrušených a odložených podujatí a premiérovo sa lyžiarky pustili do akcie až na začiatku novembra. Pre mužov bude tohtoročný štart v porovnaní s minulým rokom o týždeň neskôr.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Audi FIS Ski World Cup (@fisalpine)

Tagy: Kalendár FIS