Program
Lyžovanie - 17.02.2023 11:54

Andreas Žampa vyspovedal Aleksandra Aamodta Kildeho

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: jojšport

Na majstrovstvách sveta v zjazdovom lyžovaní, ktoré vysiela v priamych prenosoch televízia JOJŠPORT, vyspovedal náš kolega a momentálne zranený lyžiar Andreas Žampa nórskeho pretekára Aleksandra Aamodta Kildeho. Nór získal na šampionáte už dve medaily - v zjazde a Super G. 

"Boli to skvelé majstrovstvá, prišiel som ako veľký favorit a cítil som istý tlak. Všetci sa na vás pozerajú a každý má očakávania. Obe medaily beriem s radosťou, je to skvelý pocit. Najviac ma uspokojuje môj výkon v Super G. Pred pretekmi som bol nervózny, pretože iným favoritom sa vôbec nedarilo. Ja som bol jeden z nich a vnímal som to. Na zlato nechýbalo veľa, jazda bola naozaj skvelá. Mám za sebou niekoľko skvelých dní a aj keď to mohlo byť lepšie, som spokojný. Bolo to dlhé, zľadovatené, zatočené a pre chlapa s váhou nad 100kg nič jednoduché."

V piatok prebiehali preteky obrovského slalomu. Doslova ozrutného a možno najnáročnejšieho v sezóne: "Cítil som náročnosť trate, s ktorou som sa nevedel zžiť. Pokúsim sa to do budúcna zlepšiť."

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora