Program
Lyžovanie - 09.01.2023 20:07

Do druhej polovice sezóny Svetového pohára už len jeden zo Žampovcov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Instagram

Svetová lyžiarska elita medzi mužmi pretekmi vo švajčiarskom Adelbodene otvorila kalendárny rok 2023 a zároveň vstúpila do druhej polovice prebiehajúcej sezóny lyžiarskeho pohára. Stredisko v bernskom kantóne je totiž dvanástou z 21 plánovaných destinácií, hoci výkyvy počasia ešte môžu januárový, februárový a marcový program preškrtať. Vo Švajčiarsku sa na štart pretekov v obrovskom slalome postavil už len jeden z bratského dua Žampovcov - Adam. Andreas si totiž na tréningu zranil koleno a na zjazdovke ho už v aktuálnej sezóne neuvidíme.

"Od útleho detstva som od učiteľov a dospelých dookola počútal tú istú otázku: 'Čo ak sa zraníš a nikdy nebudeš môcť byť profesionálnym športovcom?' Vážne som sa zranil prvý raz a mám jednoduchú odpoveď pre každého z vás. Budem pracovať dvakrát tak tvrdo, zotavím sa a buďte si sakra istí, že sa vrátim oveľa silnejší, aby som ďalej pracoval na svojich snoch," odkázal Andreas Žampa cez Instagram. Naposledy štartoval v decembri v Alta-Badii, kde sa v obrovskom slalome nedostal do druhého kola. Podobné umiestnenie v piatej desiatke prvého kola zaznamenal aj krátko predtým vo Val d'Isere.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Andreas Zampa (@andreaszampa)

32-ročný Adam Žampa bol v prebiehajúcej sezóne v akcii zatiaľ päťkrát, z toho v troch prípadoch dokázal zabodovať. Jeho najlepšie umiestnenie je zo Soeldenu, kde bol 23. a mal stratu 2,29 sekundy na prvého Marca Odermatta. V Adelbodene nedokončil prvé kolo. Aktuálna sezóna mužského SP ponúka ešte štyri "obráky". Najbližší je na programe 29. januára pri návrate do Garmisch-Partenkirchenu, kde sa pred týždňom pre zlé počasie nemohli uskutočniť slalomárske preteky. Finálová bodka za obrovským slalomom, podobne ako všetkými disciplínami, bude písaná v polovici marca v andorrskom Soldeu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora