Program
Lyžovanie - 10.12.2022 11:00

Obrovský slalom mužov vo Val d'Isere neprial Žampovcom

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: tasr/jojsport

Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt suverénne zvíťazil v sobotnom obrovskom slalome Svetového pohára. Vo francúzskom Val d´Isere bol najrýchlejší v oboch kolách a pred Rakúšanom Manuelom Fellerom mal v súčte časov náskok 1,4 sekundy. Pódium doplnil Slovinec Žan Kranjec (+2,05), ktorý si v druhom kole polepšil o osem miest. Bratia Adam a Andreas Žampovci nepostúpili do druhého kola.
        Odermatt sa prezentoval precíznou jazdou aj v druhom kole a na Fellera zvyšoval náskok na každom z medzičasov. Presvedčivo tak dosiahol šestnáste víťazstvo v kariére, šieste v obrovskom slalome a upevnil si pozíciu lídra seriálu v celkovom hodnotení i v hodnotení obrovského slalomu. Tesne za pódiom skončili nórski reprezentanti Atle Lie McGrath a Henrik Kristoffersen.
        Adam Žampa úvodné kolo nedokončil, jeho brat Andreas obsadil nepostupovú 42. pozíciu (+4,75). "Škoda, Val d'Isere je jeden z mojich obľúbených obrákov, ale dnes mi to bohužiaľ v prvom kole nevyšlo. Po dlhšej dobe som vypadol. Chyby som robil už hore, v strede ma rozhodilo v jednej z brán, snažil som sa nabrať čo najlepšiu rýchlosť a stratil som kontakt so snehom. Ja však hovorím, že je lepšie vypadnúť ako skončiť na 31. mieste,“ uviedol Adam Žampa pre JOJŠPORT.
        Andreas nastúpil pre zlomeninu ruky so špeciálnou dlahou a problémy mu taktiež robil druhý sektor, kde stratil viac ako 2,5 sekundy. Na postupovú priečku mu chýbalo 1,45 s. "Teší ma, že som odštartoval napriek zlomenine v pravom zápästí. Určite som mal dobré momenty, aj keď trať bola dosť rozbitá,“ zhodnotil svoj výkon Andreas Žampa.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora