Program
Lyžovanie - 09.12.2022 10:20

Program lyžovania na JOJŠPORTE. Sobota s Vlhovou a Žampovcami

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: jojšport

Už tento víkend 10. - 11. decembra 2022 pokračuje FIS Svetový pohár v alpskom lyžovaní žien obrovským slalom a slalomom v talianskom stredisku Sestriere. Na štarte oboch disciplín uvidíme aj slovenskú lyžiarku Petru Vlhovú. V sobotu štartuje s číslom 6. 

Adam a Andreas Žampovci sa predstavia v druhom obrovskom slalome sezóny vo francúzskom Val d'Isere. Starší Adam vyštartuje s číslom 28, mladší Andreas s č. 46. Andreas si tesne pred pretekmi Svetového pohára zlomil ruku a do pretekov zasiahne so špeciálnou dlahou.

Po štyroch podujatiach - po dvoch vo fínskom Levi a americkom Killingtone - sa pokúsi Petra Vlhová zaútočiť na prvé víťazstvo v aktuálnej sezóne. 

V priebežnom celkovom hodnotení patrí Petre Vlhovej zatiaľ piate miesto so stratou 45 bodov na prvú Mikaelu Shiffrinovú. V hodnotení slalomu stráca na svoju najväčšiu rivalku 76 bodov - kým Američanka je v tabuľke prvá, Petra Vlhová sa aktuálne nachádza na štvrtej pozícii. Obrovskému slalomu zatiaľ dominuje Lara Gutová-Behramiová (100 bodov), Petra Vlhová je so ziskom 50 bodov rovnako na štvrtej pozícii.

Náš program bude v sobotu i nedeľu plný lyžovania. Od 9:10 štartujeme úvodným vstupom kolegu Tomáša Tančiboka v Sestriere, od 9:30 štartuje obrovský slalom mužov vo francúzskom Val d'Isere s Adamom Žampom aj Andreasom Žampom. Už v priebehu prvého kola sa budeme musieť prepnúť o 10:25 na ženský obrovský slalom v Sestriere . Druhé kolá začínajú o 12:30 pri mužoch a 13:30 pri ženách. Tie komentuje Michal Maťašovský spolu s našou lyžiarskou expertkou Janou Gantnerovou Wolnerovou. Preteky mužov vo francúzskom Val d'Isere komentuje Andrej Fuksa.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora