Program
Lyžovanie - 18.11.2022 12:57

Štart Vlhovej sezóny je tu! Pozývame vás do Levi

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Nekonečných 26 týždňov uplynulo, odkedy sa ženská svetová špička v alpskom lyžovaní konfrontovala v minulosezónnom finále Svetového pohára. Počasie začiatku novej sezóny vôbec neprialo a Medzinárodná lyžiarska federácia musela pristúpiť k zrušeniu úvodných troch eventov. Nepretekalo sa v rakúskom Söldene, talianskych centrách Zermatt/Cervinia ani v rakúskom stredisku Lech/Zürs. Pri poslednom spomenutom Petra Vlhová vopred avizovala, že sa v paralelných pretekoch nepredstaví a vo fínskom Levi nakoniec nezačne len jej sezóna, ale aj všetkých jej konkurentiek.

Na stredisko za polárnou žiarnou má pritom Slovenka veľmi pekné spomienky. Triumfovala tam už päťkrát, vrátane najaktuálnejšej edície. Vo Fínsku je celý Vlhovej tím od začiatku mesiaca a po dobrých minuloročných skúsenostiach tam absolvoval sústredenie s odhodlaním čo najlepšie sa pripraviť na naplánované dva slalomy. Pred rokom vyhrala oba so zhodným obsadením druhého aj tretieho miesta. Najmenšiu stratu na ňu mala Mikaela Shiffrinová, tretí najvyšší stupienok obsadila Nemka Lena Düerrová.

Momentálne všetko nasvedčuje tomu, že sezóna 2022/23 môže byť s ohľadom na počasie komplikovaná a nahradí tak covid, ktorý situáciu komplikoval v predošlom ročníku. Dve prvenstvá vo Fínsku pred rokom Liptáčku naštartovali ku ďalšiemu výbornému výkonu a z Courchevelu ukoristila tretie miestom. Nasledovali zjazdy, v ktorých zapla o čosi úspornejší režim. Tento rok bude Francúzsko dejiskom finále SP a z Fínska sa lyžiarky presunú na slalom do Killingtonu a po ňom sú v kalendári zjazdy a super-G v Lake Louise.

Sledujte prvé preteky ženského Svetového pohára LIVE na Joj Šport aj so sprievodným štúdiom v sobotu 19. novembra od 09:30 a v nedeľu 20. novembra od 09:45!