Program
Lyžovanie - 28.01.2022 12:40

Štart vo Švajčiarsku, cieľ v Taliansku. Aj takéto preteky prinesie JOJŠPORT

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita

Pretekom Svetového pohára na úpätí Matterhornu už nič nestojí v ceste. Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) v piatok potvrdila, že podujatia mužov aj žien pod patronátom Swiss-Ski a talianskej FISI v Zermatte a Cervinii sa v uskutočnia už v jeseni 2022. Konať sa budú po obrovskom slalome v rakúskom Söldene (22.-23.10.). K dispozícii sú aktuálne dva termíny - 29. a 30. október alebo 5. a 6. november. Tieto podujatia budete môcť sledovať v televízii JOJŠPORT.

Atraktívna zjazdárska súťaž so štartom aj cieľom vo dvoch rôznych krajinách dá rýchlostným typom pretekárov či zjazdárskym univerzálom vrátane Slovenky Petry Vlhovej šancu začať sezónu v kĺzavých disciplínach o mesiac skôr ako je to dosiaľ zaužívané na pretekoch na prelome novembra a decembra v Severnej Amerike.

Legendárny kopec Matterhorn sa týči do výšky takmer 4500 m na hranici Švajčiarska a Talianska. Štart pretekov bude vo Švajčiarsku v Zermatte a cieľ v talianskej Cervinii. Staviteľom zjazdovky je švajčiarsky olympijský šampión z Vancouveru 2010 Didier Défago, ktorý je testovacím jazdcom nových tratí a podieľal sa aj na príprave zjazdoviek pre februárové ZOH v čínskom Pekingu.

"Budú to prvé preteky v histórii bojov o krištáľové glóbusy, ktoré sa budú konať v rôznych krajinách. Štart mužského zjazdu bude situovaný na Gobba di Rollin vo výške 3899 m vo Švajčiarsku, cieľ na náhornej plošine Laghi Cime Bianche (2814 m) v Taliansku," informoval už dávnejšie rakúsky web orf.at. Keďže v uvedenom stredisku mešká výstavba novej lanovky, štart zjazdu mužov bude pri premiére v SP trochu nižšie.

Podľa prezidenta FIS Johana Eliascha jednotliví lyžiari môžu uvedené stredisko využiť na tréningy počas celého roka, nemusia tak v lete cestovať na južnú pologuľu za lepšími podmienkami.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora
Tagy: TOP huste.tv