Program
Krasokorčuľovanie - 23.03.2019 13:08

Krasokorčuliarka zranila rivalku pri rozkorčuľovaní

Zdroj: huste.tv/Twitter

Svetové krasokorčuľovanie momentálne žije vrcholiacimi Majstrovstvami sveta 2019 a popri nich vyletel jeden poriadny škandál. Zapletená je doň Američanka Mariah Bellová, ktorá počas tréningových rozjázd porezala korčuľou svoju konkurentku Eun-soo Limovú. Kórejská strana ihneď obvinila tú americkú, že šlo o plánované a úmyselné eliminovanie súperky, ktorá neskrývala medailové ambície.

Šampionát prebieha v japonskej Saitame a schyľovalo sa ku krátkemu programu. Limová aj Bellová sa rozcvičovali, keď druhá menovaná širokým oblúkom prešla poza konkurentku, švihla nohou a privodila jej škaredú reznú ranu na nohe. Že sa tieto dve športovkyne nemajú v láske, je známym faktom. V minulosti mala Bellová adresovať niekoľko nenávistných poznámok a komentárov, pričom po tomto incidente sa údajne ani neospravedlnila.

ISU (Medzinárodná korčuliarska únia) už o incidente rozhodla a jej záver je, že šlo o neúmyselný stret. K dispozícii mala na zhliadnutie videozáznamy, z ktorých údajne nebolo možné preukázať, že Bellová šla skutočne súperku porezať. Vo svete krasokorčuľovania pritom nejde o prvý incident, ktorý pramenil z nevraživosti. Pred OH v Lillehammeri nechala Tonya Hardingová zabiť alebo zmrzačiť Nancy Kerriganovú. Útok napadnutá Američanka prežila a z vrcholu sezóny brala striebro.