Program
Kanoistika - 24.07.2023 08:51

Dvojnásobná strieborná radosť Paňkovej v Čunove

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/TASR

Dvojnásobnú striebornú radosť prežila na domácich Majstrovstvách Európy vo vodnom slalome naša kanoistka a kajakárka Zuzana Paňková. Reprezentantka v kategórii do 23 rokov vypádlovala druhé miesto v disciplíne C1 za Francúzkou Doriane Delassusovou a o pár hodín doplnila rovnaké umiestnenie aj v kajak krose. Tam bola jej jedinou premožiteľkou česká obhajkyňa prvenstva Gabriela Satková. Majstrovstvá Európy juniorov a pretekárov do 23 rokov doteraz vyniesli Slovensku päť cenných kovov, z toho štyri ulovila práve Paňková. V osemnástich rokoch sa pritom premiérovo zúčastnila vyššej vekovej kategórie.

"Bolo to šialené, ale užila som si to. Po semifinále som si hovorila, že ideme domov, nakoniec to vyšlo. Vo finále som išla viac takticky, vedela som, že sa to rozhodne na sedmičke. Po predošlej jazde som si tam dala viac pozor, mali sme s trénerom dve taktiky a jedna z nich vyšla," opísala Zuzana Paňková dramatický priebeh extrémneho slalomu pre TASR. Soňa Stanovská a Ivana Chlebová vypadli v rovnakej kategórii vo štvrťfinále. V tej istej fáze skončili v pretekoch junioriek domáce Karolína Abrahámová a Sandra Krutá. V C1-ke siahala po cennom kove aj ďalšia domáca vodáčka Soňa Stanovská, no pre dvojsekundovú penalizáciu skončila štvrtá. Ďalšia domáca pretekárka Emanuela Luknárová dostala 50-sekundovú penalizáciu za bránku číslo desať a obsadila deviate miesto.

Spomedzi mužov sa najlepšie umiestnil Richard Rumanský, ktorý ukoristil štvrté miesto v juniorskej kategórii medzi kajakármi. Samuel Krajči obsadil šieste miesto medzi juniormi v kanoe. So zlatom na krku bratislavské Čunovo opúšťal Francúz Martin Cornu (K1 juniorov), Nemka Paulina Pirrová (K1 junioriek), Španiel Miquel Trave (K1 do 23 rokov), česká slalomárka Lucie Nesnídalová (K1 žien do 23 rokov), český juniorský kanoista Filip Jiras, nemecká reprezentantka v juniorskej C1-ke Neele Krechová, francúzsky kanoista do 23 rokov Yohann Senechault, Češka Gabriela Satková v kategórii C1 u žien do 23 rokov a za kajak kross zoznam rozšíril Moritz Kremslehner, Bára Galušková a vo vyššej vekovej kategórii Anatole Delassus s Doriane Delassusovou.