Program
Kanoistika - 02.09.2022 13:24

Finále SP v Katalánsku: Pribudne naša štvrtá medaila?

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

35. ročník Svetového pohára vo vodnom slalome sa skončí už počas tohto víkendu. Dejiskom piateho eventu v edícii 2022 je katalánske mesto La Seu d'Urgell. V tomto športe je známym centrom najmä vďaka svojej prítomnosti v Olympijskom parku, ktorý bol jedným z centier olympiády 1992 v Barcelone. Opiera sa o prúd rieky Segre a ICF Canoe Slalom World Championships tento kanál využil premiérovo v roku 1999. Tentoraz je doň vložené finále celého SP a sledovať budeme posledné splavy mužskej aj ženskej C1, rovnako tak K1 a tradičný záver programu v réžii extrémneho slalomu.

Najdominantejšou líderkou svojej disciplíny je austrálska kajakárka Jessica Foxová, ktorá brala zlato zo všetkých štyroch predošlých pretekov. Dve zlaté má na svojom konte britská kanoistka Mallory Franklinová. Za zmienku stojí fakt, že v oboch týchto disciplínach je na priebežnom druhom mieste Češka Terézia Fišerová. Zo Sloveniek sa najlepšie darí Zuzane Paňkovej, ktorá si výrazne pomohla druhým miestom z C1 vo Francúzsku. Mužskej C1-ke zatiaľ kraľujú Slovinci Luka Božić a Benjamin Savšek na prvých dvoch miestach, v K1 okupuje prvé a tretie miesto Čech, menovite Jiří Prskavec a Vít Přindiš. Matej Beňuš je zatiaľ piaty medzi kanoistami, Jakub Grigar ôsmy v kajakárskej časti.

Sledujte finále Svetového pohára ICF LIVE na JOJ Šport: V sobotu 3. septembra od 09:00 a v nedeľu 4. septembra od 09:00!

Slovensko sa v doterajších štyroch pretekoch dočkalo troch medailových umiestnení. Postupne sa o ne postaral Alexander Slafkovský so zlatom a Jakub Grigar s bronzom v Tacene. V Pau sa pridala strieborná Zuzana Paňková. V španielskej vode sa Svetový pohár naposledy konal minulý rok a tešili sme sa z bronzu Elišky Mintálovej. Darilo sa vtedy českým lodiam, keďže na stupne víťazov vyšiel Přindiš aj Fišerová.