Program
Kanoistika - 10.06.2022 11:48

Majsterka Európy Mintálová môže dobyť aj Prahu

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Slovensko patrí na divokej vode medzi svetové veľmoci a hoci zloženie našej reprezentácie prešlo pred aktuálnym olympijským cyklom výraznou generačnou výmenou, okamžite sme našli ďalšie vodné slalomárky, ktoré v najbližších rokoch stoja za pozornosť. Pred štartom päťdielneho seriálu svetového pohára je dobrá príležitosť si to pripomenúť. Žilinská rodáčka Eliška Mintálová si z Majstrovstiev Európy 2022 v Liptovskom Mikuláši odviezla zlato z disciplíny K1, a to za pomerne kurióznych okolností. Jej konečný čas 107,24 sekundy bol totiž navlas rovnaký ako u Talianky Stefanie Hornovej, s ktorou sa o titul najlepšej Európanky delí. Pre Slovensko šlo o jeden z dvoch získaných kovov na šampionáte. Zlato vypádloval aj náš ženský C1 tím v zložení Emanuela Luknárová, Zuzana Paňková a Soňa Stanovská.

Pre Mintálovú je zlato z Liptova najväčším úspechom doterajšej kariéry. "Je to moja domáca trať a je výnimočné tu súťažiť. A tiež preto, že som získala prvú medailu na majstrovstvách Európy. Čakať na ďalšie pretekárky bolo stresujúce, ale napokon to dobre dopadlo," vyznala sa v našom májovom priamom prenose olympionička z Tokia. Disciplína K1 pritom pre nás nie je v kontinentálnom šampionáte úplne najsilnejšou a najdominantnejšou. Do tohtoročného úspechu sme čakali od roku 2016, kedy sa tešila Jana Dukátová. V roku 2021 nám radosť robila mužská C1-ka, rovnako ako v Prahe 2018, kedy naša hliadka získala striebro.

Nabitý tohtosezónny program pre našich reprezentantov a reprezentantky pokračuje ďalej. V plnom prúde je program ICF Svetového pohára v kanoistike, ktorého zastávkou od 10. do 12. júna je Praha. Eliška Mintálová, rovnako ako Slafkovský či Beňuš nebudú chýbať na štartovom poli a diváci JOJ Šport si budú môcť boj o stotiny sekundy vychutnať v našom priamom prenose.

Finále Svetového pohára z Prahy vysielame v sobotu 11. júna od 11:50 a tešiť sa môžete aj na celý ICF Canoe World Cup.

ICF Canoe World Cup:
11. júna: Praha (Česká republika)
18. júna: Krakov (Poľsko)
26. júna: Ľubľana (Slovinsko)
27. augusta: Pau (Francúzsko)
3. septembra: La Seu (Španielsko) - finále

Tagy: kanoistika