Hokej - 19.09.2024 07:11

Prvé slovo v Tipos SHL majú už tradične mladí reprezentanti

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Tipos Slovenská hokejová liga bude mať v ročníku 2024/25 trinásť účastníkov a zloženie sa oproti tomu minuloročnému citeľne líši. V "pokoji" bolo počas leta osem tímov, pre ktoré sa v lete nič zásadné nezmenilo. Ďalší sa presúvali medzi ligami a napísali rôzne príbehy. Prvé "plnohodnotné" kolo sa hrá 22. septembra, no dovtedy už budú odohrané dva zápasy reprezentantov do 18 rokov a body sa počítajú aj zo zápasov s nimi. Dorastenci ich v úvode sezóny zväčša veľa nezbierajú a viac im svedčí odvetná fáza. Tak tomu bolo aj minulý rok, kedy zverenci Martina Dendisa prvý zo siedmich bodov ukoristili až na konci januára. Svoju tohtosezónnu púť štartujú v Humennom, odkiaľ sa presúvajú do Trebišova.

Otvárací zápas sezóny HC 19 Humenné - Joj Šport Slovensko 18 je naplánovaný na štvrtok 19. septembra od 13:30. V piatok 20. septembra o 11:00 je na programe duel HK Steel Team Trebišov - Joj Šport Slovensko 18.

Humenné je staronovým účastníkom tejto ligy, no oproti lige, ktorú si pamätajú, nebudú zvádzať súboje s Modrými Krídlami, Aquacity Pikes, Breznom, Martinom ani Žilinou. Namiesto toho ich čakajú zápasy s Hamuliakovom, Detvou, Levicami aj Prešovom. Levický návrat namiesto B-tímu Popradu bol vopred avizovanou záležitosťou a ani HC Prešov už nevnímame ako nový zjav v SHL-ke. Pristaviť sa však dá pri HK Detva a HC Tebs Bratislava.

Podpoľanci v polovici júla na sociálnych sieťach avizovali, že z administratívnych dôvodov v Slovenskej hokejovej lige hrať nebudú, hoci sa o to intenzívne snažili. V nasledujúcich dňoch prišla nová správa - výkonný výbor SZĽH Detve udelil licenciu pre štart v druhej najvyššej súťaži potom, ako miestny seniorský a mládežnícky klub našli spoločnú reč. Bratislavský klub vzišiel z Hamuliakova a využil voľnú licenciu. Oveľa viac sa o ňom nevie.

Podobne ako po minulé roky, aj v najbližšej sezóne si budete môcť pozrieť zápasy Tipos Slovenskej hokejovej ligy v priamych prenosoch na Joj Športe. Zároveň vám ponúkneme vystúpenia dorasteneckého národného tímu, ktorý si na prelome apríla a mája zahrá svetový šampionát v americkom Texase. Pôjde o tretí šampionát medzi elitou po návrate z 1A divízie a v základnej skupine nás čaká Kanada, Fínsko, Lotyšsko a Nórsko. Zároveň ide o partiu, ktorej niektorí členovia si môžu zahrať aj na majstrovstvách sveta 2026 v tejto vekovej kategórii, a to je turnaj veľmi špecifický. Hrať sa totiž bude na Slovensku.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora
Tagy: SHL