Hokej - 06.09.2024 11:50

Tatranský pohár tento rok s čisto slovenským obsadením

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Hokejová Európa má iba jeden starší turnaj ako je Tatranský pohár a je ním Spengler Cup. Veľká udalosť, organizovaná popradským klubom, píše príbeh svojho 77. ročníka. Pôvodne sa na ňom okrem slovenských klubov predstavovali aj celky z Maďarska, Rakúska či Česka, neskôr občasne pribudli aj veľkokluby starého kontinentu. V roku 2023 sa ho zúčastnil český Třinec či fínska SaiPa, predtým aj Pelicans Lahti, Kolín, Vítkovice, Pardubice alebo Dinamo Riga.

Najaktuálnejšie dva ročníky mali slovenského víťaza - Banská Bystrica a Poprad. Do tretice to nebude inak, keďže tento rok si zahrá kvarteto tímov z domácej extraligy. O svoj dvanásty triumf bude usilovať domáci HK Poprad, na jedenáste prvenstvo ašpiruje HC Košice. Dukla Michalovce ani HK32 Liptovský Mikuláš sa dosiaľ z prvého miesta netešili, no v prípade Michalovčanov stojí za zmienku rok 2019, kedy sa finále s Miškovcom odložilo a po dohode sa "započítal" ich extraligový výsledok, na základe ktorého triumfoval maďarský tím.

Program tohtoročného Tatranského pohára započne 6. septembra o 15:00 stretnutím dvoch semifinalistov ostatnej extraligovej sezóny z Košíc a Michaloviec. Bodkou za každým hracím dňom bude vystúpenie domáceho Popradu, ktorý si postupne zahrá s Liptovským Mikulášom, Michalovcami a nakoniec s Košicami. Celý priebeh vám na Joj Športe sprostredkujeme v priamych prenosoch aj so vstupmi priamo z popradského zimného štadióna.

Program Tatranského pohára 2024:
piatok, 6. septembra o 15:00: HK Dukla Ingema Michalovce - HC Košice
piatok, 6. septembra o 19:00: HK Poprad - HK32 Liptovský Mikuláš
sobota 7. septembra o 15:00: HC Košice - HK32 Liptovský Mikuláš
sobota 7. septembra o 19:00: HK Poprad - HK Dukla Ingema Michalovce
nedeľa 8. septembra o 13:00: HK Dukla Ingema Michalovce - HK32 Liptovský Mikuláš
nedeľa 8. septembra o 17:00: HK Poprad - HC Košice

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora